Efectele celei mai mari achizitii din hi-tech: titlurile Motorola cresc cu 55,8%. Google, pe scadere

16-08-2011 09:58


bursa

Bursa de la New York a inchis luni in crestere pentru cea de-a treia sedinta consecutiv, datorita optimismului generat de oferta de 12,5 miliarde de dolari lansata de Google pentru Motorola Mobility.

Fuziunile si achizitiile sunt considerate un semnal ca marile companii au rezerve substantiale de bani si sunt dispuse sa cheltuiasca, desi cresterea economica a incetinit.

Indicele Dow Jones Industrial Average a inchis in urcare cu 1,9%, iar Standard & Poor's (S&P) 500 a crescut uc 2,18%. Piata Nasdaq a castigat totodata 1,88%.

Google a cumparat Motorola. Dumnezeul internetului zambeste "hard" spre iPhone

Actiunile Motorola Mobility au crescut cu 55,8% dupa ce Google a oferit 12,5 miliarde de dolari pentru a prelua compania, cea mai mare achizitie derulata vreodata de gigantul cautarilor pe internet.

Titlurile Google au pierdut unsa 1,2%, informeaza Reuters.

Actiunile companiilor producatoare de telefoane mobile au crescut datorita optimismului generat de achizitia Motorola Mobility. Titlurile Research In Motion, compania canadiana care produce telefoanele Blackberry, au urcat cu 10,4%, iar actiunile Nokia listate la New York au avansat cu 17,4%.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO