Numaratoare inversa pentru SUA. Politicienii,foarte aproape de un acord privind limita de indatorare
Negocierile dintre politicienii de la Washhington in privinta reducerii deficitului bugetar sunt "foarte aproape" de un acord de 3.000 de miliarde de dolari pentru cresterea plafonului de indatorare.
Este declaratia liderul republicanilor din Senat, Mitch McConnell.
McConnell a mai spus pentru CNN ca spera sa fie incheiat curand un acord, care nu va majora taxele si va conduce in timp la reduceri mai ample ale deficitului bugetar, transmite Reuters.
Alegeri 2024
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
17:04
Cum văd străinii alegerile prezidențiale din România. ”De 20 de ani trebuie să alegem răul cel mai mic”
16:02
George Simion, președintele AUR, a votat la Roma: „Vin aici să votez din respect pentru toţi românii”
Oficialul a adaugat ca se asteapta ca o intelgere pe care ar putea sa o recomande congresmenilor republicani sa obtina un "procentaj semnificativ" din voturile acestora. Statele Unite trebuie sa creasca pana marti plafonul de indatotrare de 14.300 de miliarde de dolari, pentru ca statul sa nu intre in incetare de plati.
Numaratoare inversa tensionata la Washington. Mai sunt doua zile pana cand Statele Unite ar putea intra in incapacitate de plata, in conditiile in care Congresul nu ar adopta ridicarea plafonului de indatorare.
Desi proiectul este inca subiect de negocieri, cateva dintre prevederile posibilei intelegeri au aparut in presa. Planul ar mentiona ridicarea plafonului de indatorare suficient cat sa permita Statelor Unite sa isi achite toate cheltuielile pana la sfarsitul anului viitor.
Limita de indatorare ar urma sa fie ridicata in doua etape, fara alte dezbateri in Congres, o cerinta cheie a democratilor, care vor astfel sa se asigure ca nu vor mai avea de a face cu o criza similara inainte de alegerile prezidentiale din 2012.
Potrivit proiectului, guvernul se angajeaza la reduceri bugetare masive. Intr-o prima faza, acestea ar totaliza 1 trilion de dolari. O a doua faza prevede, nu mai tirziu de luna noiembrie, taieri suplimentare, in valoare de 1.8 trilioane.
Vestea vine dupa un sfarsit de saptamina tumultuos in Congresul american. Dupa ore de dezbateri aprinse, Senatul a amanat pentru duminica votul asupra pachetului de masuri propus de Partidul Democrat. Ceea ce mai lasa ragaz pentru crucialele negocieri din spatele usilor inchise ale Casei Albe.
Atat planul democrat cat si cel republican prevad taieri bugetare masive, care sa reduca deficitul bugetar pe termen lung. Ce difera este modul de a le pune in aplicare.
Pana atunci, un lucru este cert: pentru fiecare dolar pe care il datoreaza, statul poate acoperi numai 60 de centi. Mai exact, fara un plan de salvare, 40% dintre platile guvernamentale nu vor putea fi achitate.
La randul sau, Business Insider descrie in termeni duri modul in care politicienii din Statele Unite se comporta in ultimele zile ramase pana cand America ramane fara lichiditati.
"Poate ca stirea asta ii va trezi pe idiotii de la Washington" spun cei de la Business Insider, care vorbesc despre cum America a ramas cu 54 de miliarde de dolari in lichiditati, in conditiile in care acum 8 zile aveau peste 100 de miliarde.
Stirea ca Apple are mai multi bani decat SUA nu mai e o noutate, acum urmeaza Google si in curand ... pets.com mai glumesc acestia.