Cum se vad Statele Unite ale Europei de la BNR: "Urmeaza o batalie cumplita intre E7 si G7"


Ultimul update: Vineri 20 Ianuarie 2012 06:16
Data publicarii: Joi 18 August 2011 16:43
Categorie: Stiri Economice
Adrian Vasilescu si Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca sustine formarea unei federatii sub numele de Stalele Unite ale Europei (SUE). Specialistii BNR sunt de acord: ar fi singura salvare din punct de vedere economic pentru Uniunea Europeana.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat pentru Stirile ProTV ca "Suntem intr-un moment in care lumea se schimba. E limpede ca lumea o va lua intr-o directie noua. Oricum criza ne-a adus in situatia unui timp al ajustarilor si al reajustarilor. Apar pericole noi, daca le privim din punctul nostru de vedere sau orizonturi noi din punct de vedere global".

Basescu vrea Statele Unite ale Europei: Fara cedarea de suveranitate, Europa nu va mai fi o putere

"Se va da o batalie cumplita intre E7 si G7. E7 inseamna China, India, Indonesia, Turcia, Rusia , Mexic si Brazilia - tarile emergente.

Europa are de ales intre a fi un muzeu al civilizatiei sau a juca un rol important si poate determinat in viitorul apropriat si indepartat. Iar acest viitor nu-l poate juca in conditiile actuale cu tari care trag unele hais si altele cea, cu bugete facute la intamplare si dupa interesele electorale din fiecare tara", a comentat Adrian Vasilescu

In opinia oficialului BNR, "cand a vorbit presedintele nostru despre cedarea de suveranitate cred ca s-a referit in primul rand la cederea de suveranitate in ceea ce priveste politica fiscala."

ASCULTA interviul cu consilierul guvernatorului BNR pe incont.ro

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO