Apple se reinventeaza: investeste in LCD-uri Sharp si Toshiba ca sa bata Samsung

Ultima actualizare: 09-09-2012 17:40
Aple

Apple investeste un miliard de dolari intr-o fabrica de LCD-uri Sharp pentru a-si asigura aprovizionarea de ecrane pentru iPhone si iPad, generand zvonuri cum ca ar vrea sa-si diversifice furnizorii, au spus surse, potrivit Reuters.

Aceasta investitie este dublata de cea pe care Apple o face si intr-o noua fabrica de LCD-uri a companiei Toshiba. Deciziile vin pe fondul luptelor in instanta cu furnizorul sau cheie, Samsung Electronics, din cauza incalcarii unor brevete de catre Apple.

Producatorii japonezi de cipuri precum Elpida Memory si Toshiba pot spera la comenzi mult mai mari de la Apple, mai ales daca relatia cu Samsung se deterioreaza, au spus sursele.

"Daca situatia se va transforma in razboi, poate insemna o schimbare uriasa in organizare", a spus una dintre sursele care nu era autorizata sa vorbeasca presei.

De la sfarsitul anului trecut, presa japoneza a spus ca Apple ar vrea sa investeasca 1,3 miliarde de dolari in compania Sharp. Acum, ei au incheiat deja un contract privind furnizarea ecrane pentru a sasea generatie de iPhone, ce va fi lansata in 2012.

Analistul David Rubenstein de la MF Global FXA a declarat ca "Este foarte posibil ca Apple sa faca o investitie in Sharp de minim 1 miliard de dolari ca sa-si asigure aprovizionarea de ecrane pentru iPhone si iPad".

Sharp produce si ecranele ieftine, care intra in competitie cu cele produse de LG Electronics si Samsung.

Google a cumparat Motorola cu cateva zile in urma pentru 12,5 miliarde de dolari si, odata cu ea, si cele 17.000 de patente pretioase pentru viitorul smartphone, concurent al iPhone. Gigantul, care a produs pana acum doar programe si sisteme de operare, isi va face propriile telefoane - de la conceptie pana la dotare si echipare. Compania americana nu se va mai lupta pentru suprematie cu Microsoft (producator de sisteme de operare pentru smartphone-uri) ci direct cu gigantul Apple.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO