Cum fac clujenii bani pe timp de criza
Avem profit ce facem cu el? Il reinvestim. Asta isi spun oamenii de afaceri din Cluj, care refuza sa puna banii la ciorap si isi scot capitalul la bataie pentru profit.
Ei spun ca dobanzile de la banci sunt prea mici, asa ca mai bine investesc in ceva care sa le aduca un castig pe termen lung.
Ioana a pus pe picioare acum doi ani o afacere pe care nu o regreta. Si-a deschis un depozit cu materiale de constructii cu 15.000 de euro, iar profitul aproape triplu l-a investit intr-un restaurant. Cum nu si-a amortizat inca investitia, prefera sa gateasca ea pana isi va permite sa angajeze personal la bucatarie.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"M-am gandit sa reinvestesc banii si sa mi-i rulez. M-am gandit si la viitorul copiilor mei si vor trebui sa lucreze undeva si poate facem afacere de familie", a declarat Ioana Domnita, manager restaurant.
Ovidiu are 34 de ani si a deschis in 2003 un birou de consultanta financiara. Cum cifra de afaceri anuala se ridica la 200.000 de euro, si-a permis sa mai investeasca si intr-o fabrica de textile, care produce articole pentru copii.
AMB "cum merge comanda? Ce ati facut azi ? angajat: acesta este tricoul Laura iar aici tricourile pentru baieti"
"Capitalul acumulat dintr-o afacere anterioara nu genereaza un randament bun pe pietele financiare si din acest motiv m-am decis sa investesc in industrie pentru ca va genera o plus valoare mult mai mare decat dobanzile bancare", a declarat Ovidiu Corutiu, om de afaceri.
Este motivul pentru care majoritatea oamenilor de afaceri prefera sa-si reinvesteasca profitul intr-un alt business.
"Avand in vedere ca rata dobanzilor pe piata financiar bancara e mica, in general sub 10%, multi oameni de afaceri prefera sa reinvesteasca capitalul acumulat din afacerile existente in alte bussnissuri", a declarat Cozmuta Alexandru, consultant financiar.
O idee buna pe care consultantii financiari o recomanda celor care vor sa aiba o afacere durabila.