Cele mai ciudate nume de firme din Romania. Cu ce se ocupa firmele "Teapa", "Isus te iubeste" si "Soarece atractiv"


Ultimul update: Vineri 16 Ianuarie 2015 07:02
Data publicarii: Marti 13 Ianuarie 2015 17:11
Categorie: Stiri Economice

Un studiu realizat de compania KeysFin arata ca intreprinzatorii de la noi sunt inventivi si cand e vorba de ales numele firme.

Compania de business information si credit risk management KeysFin a publicat un studiu cel putin interesant asupra celor mai ciudate nume de firme din tara noastra. Printre acestea, companii care duc cu gandul la cele sfinte, dar si la alte religii, la cataclisme, la animale, la supereroi. Insa unele au nume pur si simplu inexplicabile...

Printre companiile a caror denumire are iz de sfintenie, cei de la KeysFin au identificat DUMNEZEU TRAIESTE SI VORBESTE SRL, din Sibiu, o firma specializata in cresterea ovinelor, caprinelor, cabalinelor, magarilor, catarilor si asinilor, dar si ISUS TE IUBESTE SRL, care se ocupa cu exploatarea forestiera. In Glina exista MIRACOL - FRUCTE SI LEGUME SRL, iar in Popesti-Leordeni, SPIRIDUSUL CREATOR SRL-D. De asemenea, exista 7 companii numite ARMAGHEDON (insa numai una mai este activa, in Vaslui) si o APOCALIPSA SERV, in Bihor.

Dar nu numai religia crestina i-a inspirat pe patroni in alegerea numelui firmei. In Arges exista MUSULMANU MOTORS C & L SRL, in Capitala, ALLAH COMPANY IMPEX SRL. De asemenea, in tara sunt inregistrate 5 firme cu numele JIHAD . De asemenea, in Arad, KeysFin a gasit o firma de taximetrie numita CIRCUMCIS SRL.

Pentru pesimisti exista firmele EBOLA PLAY RO SRL, CANCER DIVISION SRL, dar si AGENTIA DE SPART GHINIONUL SRL. Pe de alta parte, nu e clar la ce s-au gandit antreprenorii care si-au botezat companiile TEAPA SRL, din Ocna Mures, HACKER SRL, din Cluj, FALIMENT IMPEX SRL sau IDIOT FILM SRL, din Draganesti-Olt.

Pentru adeptii teoriei conspiratiei, in Capitala se gasesc MOSAD IMPEX si MOSAD SRL, in Alba, CIA&NELUTU SRL, iar in Mures, KGB SPORT CENTER SRL.

Blockbusterele sunt si ele sursa de inspiratie pentru patroni. In Suceava exista LAS FIERBINTI SRL, in Hunedoara - SUPERMAN TOTAL, in Constanta - STAR WARS SRL, iar in Pitesti - HOBBIT BROKER DE ASIGURARE, SAURON SRL, CEI TREI MUSCHETARI IMPEX si BRUCE LEE SRL. In fine, Vand Damme si-a imprumutat numele pentru nu mai putin de 4 companii.

In ceea ce priveste politica, cei de la Keysfin au numarat 23 de firme cu numele BASESCU, 28 cu PONTA, un OBAMA VASI SRL in Buzau si un PRINTUL MARELUI PUTIN SRL in Bucuresti.

Exista si nume care, cel putin aparent, nu au nicio explicatie rationala. OCCIDENT MURDAR CURAT LUX SRL, din Alba Iulia, PORCUSORUL EUROPEAN SRL, din Baia Mare, SOARECE ATRACTIV SRL din Bucuresti, IUBIREA DE AUR SRL, din Galati sau SCUIPICI COMPANY CONFECTION DE LOUX, din Olt, sunt doar cateva dintre ele. Si, ca sa terminam intr-o nota optimista, in Pitesti se afla firma de constructii EU SI TU PENTRU VIITOR.

Informatiile din materialul de mai sus sunt culese din barometrul privind starea business-ului romanesc, un proiect dezvoltat de KeysFin, prin analiza datelor financiare de la societatile comerciale si PFA-urile active din Romania. KeysFin ofera servicii de business information si credit risk management dedicate mediului de afaceri, de la rapoarte de credit, monitorizare, analiza competitiei, la studii si analize de sector necesare companiilor care doresc sa dezvolte un business sanatos pe piata romaneasca.

VIDEO PROTVPLUS.RO