Cei care raman fara cash pot imprumuta maximum 200 de lei direct din magazin. Ce comision va plati clientul
Cine are nevoie de "cash" poate sa retraga bani, cel mult 200 de lei, chiar cand isi face cumparaturile. Proiectul a foat aprobat marti si vizeaza in special zona rurala, fara banci sau bancomate.
Legea coboara si pragul de la care comerciantii sunt obligati sa accepte carduri, de la vanzari anuale de 100.000 de euro, la doar 10.000 euro, care sunt realizate chiar si de magazinele satesti.
Vestea ca de la magazin veti putea sa luati bani, nu doar sa dati, a ajuns si in comuna Albota din Arges. Veste buna, dar...
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Femeie: "Mi se pare o idee foarte buna, este in ajutorul clientului, in momentul in care nu are o banca apropiata apeleaza la aceasta forma. Numai comisioanele sa nu fie prea mari."
Legea spune ca magazinul va percepe un comision de maximum 1% din suma pe care o da clientului in numerar, iar celelalte comisioane pentru platile obisnuite cu cardul au scazut.
Sergiu Cone: "Comisioanele pe tranzactie au scazut acum de 4-5 ori. In conditiile in care ii mai si spui 'Daca faci acest serviciu eu iti dau tie, eu banca iti dau tie un comision ca ii dai numerar posesorului de card' este de doua ori interesant pentru comerciant."
Sistemul va fi util mai ales acolo unde nu exista bancomate.
Multi pensionari primesc pensia pe un card de debit, dar se duc in localitatile invecinate, localitati mai mari, pentru a extrage cash banii pe care ii primesc pe acel card.
Sergiu Cone: "Una e sa ma duc cu un automat bancar care ma costa 20.000 de euro si alta e sa dau 150-200 de euro pe un POS, mai ales daca nu trebuie sa il plateasca neaparat comerciantul, ca i-l ofera banca si el doar plateste o chirie."
Chiar si bucurestenii cred ca este o idee buna.
Barbat: "Adica sa ma mai duc pana acolo, cu toate ca au bancomat si aici, dar in alta parte poate nu au, si e o treaba buna."
Dupa promulgarea legii, bancile au la dispozitie 90 de zile sa isi pregateasca echipamentele necesare.