Armata Română, printre cei mai buni angajatori. Salariile și beneficiile angajaților

19-12-2018 19:03


Armata Română a devenit unul dintre cei mai apreciaţi angajatori din ţară. Potrivit unui studiu făcut de o platformă de recrutare online - la care au participat 100.000 de oameni - Ministerul Apărării Naţionale, se clasează pe locul 8.

Stabilitatea locului de muncă, salariile şi vârsta de pensionare sunt doar câteva din lucrurile care îi motivează pe oameni.

MApN este pe locul 8 în topul celor mai buni 10 angajatori din România, conform unui studiu realizat de BESTJOBS, alături de giganţii din telefonia mobilă, companiile energetice şi bănci.

Cei care au participat la sondaj, au fost întrebaţi despre cât de mulţumiţi sunt de locul de muncă, dacă recomandă unui apropiat să se angajeze acolo şi dacă intenţionează să-şi schimbe serviciul în următoarele 6 luni.

Mihai Lucian Antonescu: "Am lucrat într-un alt sistem, gen privat, şi lucrurile nu erau aşa cum par. Sunt mulţi oameni de la noi din România care pleacă din ţară, dar să ştiţi că în Armata României chiar e un loc bun de muncă şi sincer să fiu sunt şi salariile destul de bune."

De exemplu, un soldat gradat profesionist poate să câştige 3.800 de lei, un maistru militar are spre 7.000, iar un ofiţer cu funcţii de comandă peste 16.000 de lei lunar. De aici puteţi descărca tabelul cu veniturile salariale din Ministerul Apărării Naţionale.

Tot mai mulţi tineri aleg o carieră militară, când viitorul pare asigurat. La şcoala de maiştri militari şi subofiţeri Basarab I, 15 % dintre elevi sunt fete.

Sara Ludușan, elevă de 20 de ani: ”Cine vrea să vină în armată, să o facă, pentru că va avea multe beneficii: va avea parte de un loc de muncă stabil, un salariu, poate o chirie, concedii. Concediile sunt bine plătite, avem 30 de zile pe an."

Colonel Georgel Oprean, cmdt Scoala Basarab I Piteşti:" Am prins şi vremurile de dinainte de 1989, au fost situaţii când cadrele militare şi, bineînţeles militarii armatei participau la campanii agricole, munci industriale, la alte activităţi conxe, care, de fapt, n-au nicio legătură cu activităţile strict militare.”

Oana are 25 de ani şi este soldat în cadrul Unităţii Militare 02305, din Târgovişte. A absolvit Facultatea de Istorie, apoi a urmat cursurile centrului de instruire şi infanterie Vânători de munte.

Oana Panțuroiu, soldat şi gradat profesionist UM 02305 Târgovişte: ”Salariul este motivant şi totodată va şi creşte odată cu avansarea în carieră. Noi, cât şi familiile noastre, beneficiem de servicii medicale gratuite în toate spitalele medicale din ţară."

De asemenea, angajaţii MApN au şi tarife speciale în concedii şi nu în ultimul rând, pot ieşi la pensie la 55 de ani.

CEI MAI BUNI ANGAJATORI-2018
1.Vodafone România
2.OMV Petrom
3.Banca Transilvania
4.Auchan
5.eMAG
6.Arvato Services
7.ING Bank
8.MAPN
9.Altex
10.INCAS

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggeri din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57