America nu mai e ce-a fost. LISTA celor 13 tari care au rating mai mare decat SUA

Ultima actualizare: 24-10-2012 07:53
Barack Obama

Vineri, agentia Standard & Poor's a retrogradat Statele Unite pentru prima data in istorie, lasand doar 13 tari in topul celor clasate cu nivelul maxim AAA.

Trebuie mentionat insa ca nu toate celelalte agentii de evaluare sunt de acord cu masura aplicata de Standard & Poor's. Astfel, cu doar cateva zile inainte de aceasta decizie istorica, celelalte agentii au aratat ca au in continuare incredere in abilitatea guvernului SUA de a rezolva problema datoriilor.

Moody’s a aplicat deja ratingul AAA, insa cu o apreciere negativa, potrivit Huffington Post. Fitch a afirmat, de asemenea, ca aplica rating-ul AAA, dar a avertizat ca, daca datoria publica va ajunge la peste 100% din PIB, nu se va mai mentine clasificarea maxima.

Iata lista celor 13 tari clasificate cu AAA, conform Huffington Post, care a adunat informatii de la CIA World Factbook, Economist Intelligence Unit, Fitch, Egan Jones si altele.

-► Australia, Canada, Danemarca, Germania, Olanda, Norvegia, Singapore, Suedia, Elvetia, Austria, Finlanda, Franta si Marea Britanie.

Lumea intreaga asteapta cu sufletul la gura deschiderea burselor de luni. Efectul Standard & Poor's

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO