Varietate de paini impresionanta la Targul brutarilor din Capitala
In cate feluri poate fi pregatita painea noastra cea de toate zilele? Sunt nenumarate retete, spun brutarii priceputi, care au vrut sa le demonstreze bucurestenilor ce minuni pot iesi dintr-un aluat potrivit cu sare, seminte sau lapte.
Au incins cuptoarele si au tinut o lectie de maiestrie si rafinament, iar rezultatele nu au asteptat prea mult pe tarabe.
Oamenii au mancat painea aburinda, au cumparat pentru acasa, dar n-au aflat care-i secretul, astfel incat aluatul sa fie perfect.
Brutari din toate colturile tarii au vrut sa arate sambata ca meseria lor chiar este una aromata. Painea nu inseamna doar apa, faina si drojdie, ci o o reteta savuroasa, cu seminte, cartofi sau lapte, toate adaugate in aluat, dupa stiinta gospodinei.
Vizitatorii au gustat din toate sortimentele. Unii habar nu aveau ca exista paine coapta pe tava sau in cuptoare de lut. Altii au mancat o paine ce semana cu un cozonac, pregatita dupa o reteta speciala.
Pentru ca au simtit gustul profitului, comerciantii au venit si cu alte alte produse traditionale. Cei care au trecut pe la targ nu s-au mai uitat la bani, imbatati de mirosul de paine abia scoasa din cuptor. Au cumparat si bulz, pastrama sau carnaciori.