Parcurile din sectorul 3 al Capitalei, interzise pentru biciclisti

Ultima actualizare: 22-10-2012 19:07

"Interzis biciclistilor!" Iata un anunt care "infloreste" in parcurile din sectorul 3 al Capitalei. Decizia a fost luata in urma cu doua saptamani pentru ca oamenii s-ar fi plans ca nu mai au loc pe alei din pricina bicicletelor.

Parcul "Alexandru Ioan Cuza" este singurul parc care in jurul sau are traseu de biciclete, marcat , zona pietonala, la anumite intrari in parc isi pot lasa bicicletele la fel ca in orice tara europeana, le leaga frumos intra in parc, se plimba.
Victor Tartacuta, viceprimar Primaria sector 3 Bucuresti
Cei care vor sa faca miscare in aer liber, pe doua roti, trebuie sa-si indrepte acum ghidonul pe trotuare, unde ar trebui sa fie amenajate si o pista pentru ei.

Sa nu credeti insa ca aceasta regula se respecta, doar nu suntem in Olanda!

"Vrem sa ne relaxam, nu sa ne ferim de cei care merg cu bicicletele!". Asa suna o reclamatie facuta de mai multi locuitori din sectorul 3. Urmarea, autoritatile locale au hotarat sa le interzica biciclistilor sa mai pedaleze in cele doua parcuri din sectorul trei: IOR si Titan.

Bietii ciclisti nu prea au de ales. Se pare ca toata lumea este impotriva lor. De altfel, in Bucuresti, mersul pe bicicleta nu este reglementat de municipalitate, asa ca fiecare sector poate lua orice decizie vrea. Gospodarii sectorului 3 au adoptat masuri radicale.

Se mentioneaza ca regula pentru conducatorii de biciclete ca nu au voie sa circule pe aleile din parcuri si gradini publice in situatia in care in zona se deplaseaza si pietoni.
Paul Toma, Comisar Sef, Politia Municipiului Bucuresti
Pe de alta parte, exista si o reglementare in Codul Rutier care spune clar: bicicletele trebuie sa fie folosite pe piste special amenajate si pe drumurile publice.

In timp ce Primaria sectorului 3 ne ameninta cu amenzi de sute de lei daca intram in bicicletele in parcuri, cei de la Primaria Capitalei au in proiect amenajarea in Parcul Tineretului si in Herastrau a unor piste de 600 de km cu dublu sens.

Totusi, mai exista o speranta pentru cei care vor sa faca sport in aer liber, pe roti mai mici. Pentru cei care folosesc role, nu exista nici o interdictie. Deocamdata.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO