Un afacerist a cerut la OSIM inregistrarea marcii Elodia!
Cererea de eliberare a unei marci inregistrate protejate a fost depusa inca din noiembrie 2007 si luni la rand a fost tinuta la secret.
Cererea, spun oficialii O.S.I.M. este pe cat de inedita, pe atat de ampla, fiind solicitata pentru sute de produse si servicii.
In mod normal, oficiul de stat pentru inventii si marci rezolva o asemenea cerere in maximum sase luni. Marca Elodia ridica insa mari probleme.
Alegeri 2024
07:17
Ghidul alegătorilor români din diaspora. 950 de secţii organizate în străinătate sau prin corespondenţă
07:13
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
06:56
Alegeri prezidențiale 2024. A început votul în diaspora. Țara în care a fost deschisă prima secție
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
Specialistii de la Marci si Inventii se abtin deocamdata sa spuna ce sanse de izbanda are aceasta solicitare, insa unii dintre ei cred ca este putin probabil sa vedem pe piata din Romania marca Elodia, o marca inregistrata.
De altfel, familia avocatei disparute se poate opune. Mama Elodiei Ghinescu a si anuntat ca cei care vor folosi numele Elodia in scopuri comerciale vor fi dati in judecata.
Cereri ca aceasta au mai fost, dar fara rezultate pozitive. Finantatorul echipei de fotbal Steaua Bucuresti, Gigi Becali, care isi dorea sa isi inregistreze numele de familie ca marca inregistrata nu a primit avizul OSIM.
Regretatul Florian Pittis si legendarul Gheorghe Hagi sunt insa doua exemple care au reusit sa isi inregistreze numele ca marci inregistrate.