Tratament psihiatric la un spital din Iasi:pumni in fata pe post de calmant

Ultima actualizare: 23-10-2012 11:57

UPDATE: Terapie prin violenta - iata acuzatia pe care familia unui pacient o lanseaza catre Spitalul de Psihiatrie Socola, din Iasi. Un adolescent de 17 ani internat acolo sustine ca a fost agresat de asistenti.

Baiatul de 17 ani a fost internat in urma cu cateva zile la Socola. Cand l-au vizitat, parintii l-au gasit foarte speriat. Le-a povestit lucruri ingrozitoare.

Pe imaginile filmate de camera de supraveghere din salon se vede intr-adevar ceva ce seamana a lupta. Doi infirmieri tabara la un moment dat asupra pacientului care incearca sa scape din mainile lor.

Parintii cred ca infirmierii, suparati ca baiatul de 17 ani nu sta linistit in salon, au decis sa-l lege. Iar cand adolescentul s-a impotrivit, l-ar fi bruscat. Dovada ca ceva iesit din comun s-a intamplat acolo, pe camera de supraveghere se vede cum mai multi pacienti se ridica din paturile lor si se duc sa vada ce se intampla.

Directorul spitalului Socola crede ca a fost un episod obisnuit in clinicile de psihiarie, desi a vazut imaginile.

Deocamdata, parintii il lasa in continuare pe adolescent internat la spital, chiar daca baiatul i-a rugat disperat sa-l ia de acolo. Spera ca medicii sa reuseasca sa-l vindece, nu sa-l traumatizeze si mai mult, spun parintii. Adolescentul de 17 ani a fost internat din cauza unor depresii.

Este singurul copil al familiei care acum vrea sa i se faca dreptate. Revoltati de raspunsul primit de la conducerea spitalului de psihiatrie, parintii baiatului au depus plangere la politie. Vor ca asistentii sau infirmierii care i-au lasat pe corp vanatai si zgarieturi sa fie pedepsiti. Politistii vor incepe ancheta in acest caz.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO