Traficul de femei, o afacere mondiala de 35 miliarde de dolari pe an
O afacere care merge snur, insa ascunde in spate numai suferinta si lacrimi amare. Se numeste trafic de persoane si este un capitol la care din pacate Romania si Bulgaria raman principalele furnizoare de victime.
Majoritatea fetelor sarace si credule de la noi ajung in vest. De acolo au fost salvate 340 de fete in 2009, insa numarul lor real este probabil mult mai mare. Autoritatile trag un semnal de alarma si sunt de parere ca "Traficul de persoane nu iarta!"
Intr-un club din Oradea politistii au gasit mai multe fete, unele dintre ele minore. Angajate ca dansatoare, acestea erau obligate de fapt de patroana sa intretina si relatii sexuale. Nu este insa singurul loc din Romania in care se intampla astfel de lucru.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Desi suna periculos, sunt totusi rare cazurile in care tinerele ajung sa se vanda fara voia lor. Cele mai multe pleaca in vest in ideea ca se vor angaja menajere sau vanzatoare. Acolo, insa, dau peste altceva.
Un individ din Maramures, de exemplu, racola femei prin anunturi date la ziar in care promitea locuri de munca bine platite in Italia. Odata ajunse acolo, victimele erau vandute pentru 3-400 de euro unor indivizi care le obligau sa munceasca 17 ore pe zi.
Traficul de persoane continua sa ramana una dintre primele trei activitati infractionale care genereaza profituri uriase pentru gruparile de crima organizata. Asa ca politistii au initiat o campanie de sensibilizare care se va desfasura simultan in Bulgaria, Spania si Italia.