Teste reusite pentru racheta romaneasca Helen 2

Ultima actualizare: 17-08-2012 23:47

UPDATE: "Daca ar fi fost sa zburam astazi in spatiu, ar fi fost un zbor perfect". Nu zambiti! Chiar se lauda cu aceasta performanta cativa tineri romani, care au testat cea mai importanta componenta a primei rachete romanesti.

Ajunsa la 5.000 de metri altitudine, capsula, care contine aparatura de telecomunicatii, a functionat mai bine decat se asteptau specialistii.

Un balon cu aer cald, manuit de doi piloti profesionisti, a ridicat in aer piesa de baza a rachetei, care va fi trimisa in iunie in cosmos. Vorbim despre o capsula in interiorul careia se afla aparatura care transmite informatii si fotografii in timp real, pe tot parcursul zborului.

Prin experimentul de marti, cei care se ocupa de proiect au vrut sa vada daca se pot coordona, dar si daca nu cumva risca sa bulverseze traficul aerian.

17 oameni au pregatit testul luni in sir si s-au bucurat de rezultat ca niste copii.

"Racheta spatiala Helen are doua scopuri. Unul dintre ele este transmisia de imagini foto si video de la altitudini foarte inalte, in zbor suborbital, respectiv in spatiul cosmic, si al doilea scop ar fi acela de a testa subansamble pentru lansatorul H, participant in competitia Google Lunar X Prize, trimiterea unui robot pe luna", a spus Simona Ionescu, PR manager ARCA.

Echipa care va reusi aceasta performanta pana la sfarsitul lui 2012 va fi premiata cu 20 de milioane de dolari.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO