Steaua - Ujpest. Suporterii maghiari, tinuti in frau de jandarmii romani

Dată publicare: 16-07-2009 00:00
Dată actualizare: 08-11-2012 10:45


Steaua - Ujpest. Suporterii maghiari, tinuti in fr...
Steaua - Ujpest. Suporterii maghiari, tinuti in fr...

Aproximativ o mie de suporteri fanatici ai echipei maghiare de fotbal Ujpest, renumiti pentru relele de care sunt in stare, au cotropit Bucurestiul.


Isi sustin favoritii, in Ghencea, la meciul cu Steaua, pentru turul doi preliminar din "Europa League".

Fortele de ordine, i-au intampinat cu sutele in Gara de Nord si nu i-au scapat din ochi. Mai ales ca pe unde au trecut au aruncat cutii cu bere si i-au injurat pe calatori. Alti patru dintre ei, care au ales drumul cu masina, au facut un accident grav, pe Valea Oltului.

Rapidul Viena - Budapesta - Bucuresti Nord a ajuns, joi, in statia CFR Deva, cu 70 de minute intarziere. Aceasta din cauza faptului ca autoritatile maghiare au oprit trenul si au verificat daca suporterii au asupra lor obiecte contondente.

In toate statiile CFR din tara unde a oprit trenul care i-a adus pe suporteri la Bucuresti, politia si jandarmii au supravegheat in permanenta fiecare gest al fanilor Ujpest.

Aproximativ 500 de fani ai formatiei ungare Ujpest au sosit, joi, la 16.12, la Bucuresti, in Gara de Nord, in vederea partidei cu Steaua, din turul doi preliminar al Ligii Europa.

Fanii unguri au fost urcati in trei autobuze, pentru a fi transportati direct la stadionul Steaua. In Gara de Nord, masurile de ordine sunt asigurate de aproximativ 70 de jandarmi. De asemenea, trei ofiteri de la politia din Budapesta au colaborat cu Politia Capitalei in privinta fanilor echipei Ujpest.

Suporterii echipei maghiare au fost impartiti in grupuri de cate 40 de persoane la urcarea in autobuzele pregatite sa-i transporte la stadionul Steaua.

Inainte sa-i escorteze la autobuze, jandarmii i-au fotografiat si filmat pe suporterii veniti din Ungaria. Fanii maghiari, la urcarea in autobuze, au strigat "Tiganilor, tiganilor". In Gara de Nord, fanii unguri au aruncat cu fumigene pe peron si au fost tinuti in tren pana cand ceilalti calatori au coborat din tren.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO