Soc pentru sindicate. Dumitru Costin demisioneaza de la presedintia BNS

Ultima actualizare: 29-08-2012 08:36
Dumitru Costin BNS

Dumitru Costin a anuntat ca demisioneaza de la conducerea Blocului National Sindical pentru ca protestele de marti au fost un esec, iar masurile de austeritate nu au putut fi evitate.

Cum comenteaza ceilalti lideri sindicali demisia lui Costin:

Liderul CNSLR-Fratia, Marius Petcu, a calificat decizia lui Dumitru Costin de a demisiona de la conducerea BNS drept una "proasta", deoarece inseamna ca acesta abandoneaza lupta in conditiile in care oamenii au nevoie de modele "care sa-i ajute sa impimga locomotiva mai departe".

Vicepresedintele CSDR, Aurel Cornea, a declarat la randul sau ca prin gestul sau, Costin doreste de fapt reconfirmarea increderii din partea Consiliului Executiv al BNS.  "Cred ca decizia ar trebui sa fie pentru oamenii lui un semnal", a spus Aurel Cornea.

Dumistru Costin a demisionat de la sefia Blocului National Sindical pe motiv ca protestele de marti, de la Parlament au fost un esec.

In jurul cladirii Parlamentului, marti s-a desfasurat un protest la care au participat sindicalistii din toate cele cinci confederatii, carora li s-au alaturat pensionari si alti locuitori ai Capitalei.

In Parlament a fost dezbatuta motiunea de cenzura depusa de opozitie ca raspuns la masurile de austeritate anuntate de Guvern, motiune care a fost respinsa la diferenta de opt voturi.

Liderul BNS, Dumitru Costin, li s-a adresat protestatarillor de la Parlament inaintea votului la motiune, spunandu-le sa plece acasa si anuntand sedinta de miercuri a liderilor sindicali in care urma sa se decida calendarul actiunilor viitoare.

In urma cu aproximativ doua saptamani, Dumitru Costin a demisionat din Consiliul de Administratie al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a spus atunci presedintele Casei, Lucian Duta.

Dupa 1990, Dumitru Costin a fost numit lider al miscarii sindicale, dupa 1994 fiind reales la conducerea BNS, functie in care a activat pana miercuri.


Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO