Scriitorul Stelian Turlea si-a lansat romanul "Trei femei"
"Trei femei" sau trei generatii, fiica, mama si bunica, transmit fara sa judece realitatile comunismului si te fac sa te simti, spun criticii, prizonier al destinului.
Fara sa condamne oamenii sau evenimentele, Stelian Turlea schiteaza povestea comunismului romanesc indirect, prin destinele a trei femei, Vitoria, Irina si Anca.
"In viata mea, am trait cea mai mare parte a timpului printre femei si am invatat de la ele sa rezist, sa trec mai usor peste ultimii 60 de ani" marturiseste autorul intr-o confesiune pe coperta cartii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Un roman in care, dupa cum recunoaste chiar scriitorul, eroii sunt personaje in carne si oase, oameni pe care i-a cunoscut. Criticii spun ca pe cat de usoara e lectura, pe atat e de ofertanta in interpretari.
"Ceea ce reuseste extraordinar cartea domnului Turlea este sa ne reaminteasca acel cotidian comunist de calvar", spune criticul literar, Bianca Burta Cernat.
"De fiecare data cand e vorba despre un personaj, Stelian Turlea reuseste se schiteze evolutia lui intr-un mod in care iti dai seama ca fiecare om e prizonier destinului lui", adauga criticul Alex Stefanescu.
2005, 1960 si 1940, anii in care sunt surprinse cele trei femei din carte, ar putea simboliza trei perioade ale istoriei recente.