Scandal intr-o comuna din Dambovita, din cauza dracilor pictati in biserica

Ultima actualizare: 28-10-2012 02:44

Si-a bagat necuratul coada, spun facandu-si cruce mai multi sateni dintr-o comuna din Dambovita, cand au vazut pictura aparuta in biserica lor. In loc de icoanele obisnuite, chiar la intrare, sta un tablou plin de draci.

 

Chiar la intrarea in biserica, pe peretele din dreapta, unde de regula, salasluiesc sfintii, troneaza acum niste demoni care ii poseda pe pamanteni.

Preotul paroh spune ca pacatosii care fumeaza, beau sau preacurvesc vor ajunge in mainile diavolului. E convins ca enoriasii inteleg mai bine acest lucru, daca si vizualizeaza scena. Vor sta mai mult pe ganduri inainte de a pica in pacat. Asadar, sustine parintele, picturile nu sunt pacatoase, ci moralizatoare. Unii credinciosi sunt de acord cu el, dar altii, mai ales femeile, se inchina si scuipa-n san cand le vad.

Asadar, comunitatea crestineasca s-a impartit in doua. Oamenii se contrazic inainte de a intra la slujba dar, de oricare parte ar fi, pica pe ganduri. Si aste e foarte bine, austine preotul paroh.

Enoriasii din Contesti sunt decisi sa faca o adunare sateasca in care, prin vot, sa decida daca pictura va ramane pe peretii bisericii ori va fi inlocuita de cunoscutele imagini ale sfintilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO