S-au trezit cu conturile goale. Zeci de plangeri la politia din Maramures

Dată publicare: 13-07-2010 00:00
Dată actualizare: 23-03-2012 14:37


UPDATE: Increderea oarba in functionara unei banci, care i-a convins, sa-si deschida conturi si sa verse acolo toate economiile, i-a costat pe zeci de oameni din judetul Maramures, 400.000 de lei, adica 4 miliarde de lei vechi.

Unora pur si simplu nu le-a mai depus bancnotele, ci a plecat cu ele acasa, altora le-a dat la semnat in teancul de hartii si imputerniciri, cu care i-a lasat mai apoi lefteri, cred politistii. Nu este exclus, ca suma sa fi fost apoi investita in vila cea noua a femeii, spun anchetatorii.

Cei 30 de pagubiti au inghetat cand, dupa un telefon la banca, un functionar le-a comunicat sec ca in conturile pe care le-au umplut cu mari sacrificii nu mai este niciun leu.

Un domn a primit 25.000 de lei de la copiii plecati in strainatate si i-a pus pe toti intr-un cont deschis de functionara devenita acum suspecta in dosar.

In mod ciudat, exista insa si pagubiti care au mai gasit o parte din banii depusi.

Din primele cercetari, anchetatorii banuiesc ca femeia le deshidea conturile clientilor dar fie nu vira in ele sumele primite, fie depunea unele mai mici. In plus, este posibil ca unii dintre pagubiti sa fie semnat fara sa verifice acte prin care o imputerniceau pe functionara sa umble oricand, oricum in conturile lor.

Iar in timp ce oamenii isi dadeau banii pe mana functionarei pe care o credeau cinstea intruchipata, in apropierea localitatii se ridica o vila, proprietatea femeii.

Imediat dupa ce a fost audiata de politisti, femeia a plecat din localitate.


VIDEO PROTVPLUS.RO