Rudele romanilor morti in cutremurul din Italia nu au bani sa-i repatrieze


Ultimul update: Luni 15 Octombrie 2012 23:59
Data publicarii: Joi 09 Aprilie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Pentru familiile celor cinci romani pieriti in cutremurul din Italia, cosmarul este departe de sfarsit. Trebuie sa faca rost de multi bani, daca vor sa le aduca trupurile in tara.

Disperate, isi intorc privirea spre autoritatile noastre, care le transmit insa ca, cel putin deocamdata, nu pot achita transportul pana in Romania. Doar italienii vor aduce gratuit sicriele pe aeroportul din Roma. Rudele celor cinci se lupta sa stranga banii.

Mariana Muntean, aflata intr-una dintre taberele din L'Aquilla, si-a pierdut in cutremur nepotelul de sapte ani. A cerut sprijin la ambasada Romaniei: "Trebuie sa restituim banii inapoi, suma imprumutata. Ne-au promis prietenii de la biserica noastra penticostala ca incearca sa faca o colecta. Am gasit o firma care ne-a oferit pretul de 1.800 pentru transport pana in Romania."

La Segarcea, familia romancei de 47 de ani care a murit in cutremur se intreaba daca o va putea inmormanta acasa: "Am auzit ca o sa o transporte pana la Roma, iar de acolo sa ne descurcam. Este foarte mult pentru noi. De unde sa avem atatia bani?!," a spus Constantin Cojocaru, fiul victimei.

Si la Timisoara rudele deplang moartea a trei romani: mama, tata si un baietel, care au pierit sub daramaturi in San Demetrio.

Autoritatile romane au anuntat ca vor discuta modalitati de sprijin pentru familiile indoliate: "Guvernul va decide cum ii repatriaza," a declarat Cristian Diaconescu, ministru de externe.

Maine in L'Aquila este zi de doliu national si are loc o ceremonie de comemorare a victimelor cutremurului. Slujba va fi oficiata de cardinalul Tarcisio Bertone, al doilea in ierarhia Vaticanului.

Tags: cutremure,

Madonna a donat 500.000 de dolari pentru victimele cutremurului din Italia
Teroare in Italia dupa cutremur! Bilantul victimelor a ajuns la 260
Portugalia zguduita! Cutremur de 5 grade pe scara Richter!
VIDEO PROTVPLUS.RO