Recesiunea a schimbat traseul de mars pentru Bricul Mircea
Bricul Mircea a pornit intr-un voiaj de recesiune. Economii se fac peste tot, asa ca inclusiv marsul anual de instructie al navei scoala care apartine Academiei Navale de la Constanta a schimbat traseul.
Daca initial trebuia sa ajunga in China, acum isi va duce studentii si elevii doar pina in Italia. Meseria se invata, insa indiferent de destinatie, spun instructorii.
Cu un echipaj format din 156 de persoane, printre care 39 de studenti ai Academiei Navale si 38 de elevi ai scolii de maistri militari, bricul Mircea a parasit in aceasta dimineata portul Constanta.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Plecam 25 de zile in portul Brindisi participam la festivalul maritim organizat pe durata a cinci zile in Italia. De asemenea vom imbarca doia cadeti turci pe care in drum spre Constanta ii vom lasa la Izmir", spune comandorul Gabriel Moise, comandantul Bricului Mircea.
Initial, cadetii ar fi trebuit sa strabata marile patru luni pana in China, insa in aceasta perioada de criza traseul a trebuit modificat.
Viitorii ofiteri si maistri militari cred ca in aceste vremuri in care cu greu iti gasesti un loc de munca, scoala pe care o urmeaza le ofera sanse-n plus.
Nava-scoala Mircea va parcurge 220 de mile marine in Marea Neagra si Mediterana. Bricul a fost construit in perioada 1938 - 1939 intr-un santier din Germania, iar dupa ultima reparatie capitala din 2002, a pornit an de an in calatorii de instructie.