Pompierii care au actionat la Maternitatea Giulesti, avansati in grad


Ultimul update: Joi 08 Noiembrie 2012 10:49
Data publicarii: Miercuri 25 August 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

Ministrul Vasile Blaga i-a avansat in grad pe pompierii bucuresteni care au participat la misiunea de stingere a incendiului izbucnit la Maternitatea Giulesti.

"Avansarea nu reprezinta decat o recunoastere fireasca a meritelor pe care le-ati avut. Multumesc pentru curajul si alturismul de care ati dat dovada. Multumesc si celorlalti colegi din Politie, Jandarmerie si Politia Rutiera. Ati demonstrat ca acest sistem integrat de interventie pe care am insistat atat de mult este eficient", a spus ministrul de interne, Vasile Blaga.

Acesta a declarat ca evenimentul de la Giulesti este o "tragedie despre care nu se poate vorbi cu usurinta" si ca nu se va referi la posibili vinovati, lasand procurorii si judecatorii sa se pronunte pe aceasta tema.

Va reamintim, cinci nou-nascuti prematur si-au pierdut viata in urma incendiului de saptamana trecuta de la maternitatea Giulesti, iar alti sase bebelusi sunt si acum internati cu arsuri, la Spitalul Grigore Alexandrescu.

Mai mult, asistenta medicala Florentina Cirstea a fost arestata preventiv, marti, pentru 29 de zile sub acuzatia de ucidere din culpa si vatamare corporala grava din culpa in legatura cu incendiul de la Maternitatea Giulesti.

Revista presei: Bebelusii de la Giulesti, lasati 12 minute sa arda in foc!
Expertii reconstituie salonul groazei de la Maternitatea Giulesti
Pompier la Giulesti: Ardea totul, erau gaze. Am scos copiii si cu dintii
VIDEO PROTVPLUS.RO