Politistii cauta hotii care au furat piese de aur din Muzeul Ceasului
Dupa doi ani de la sesizarea disparitiei unor componente de ceas de aur din Muzeul Ceasului Ploiesti, anchetatorii fac publice numele celor a caror neglijenta a facut posibil furtul.
Este vorba de un gestionar si cei doi directori. Dar, nici urma de hoti. Valoarea totala a prejudiciului depaseste 28.000 de euro.
Disparitia capacelor de aur a fost descoperita la un control de rutina facut in anul 2008.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Luati la intrebari, responsabilii muzeului au spus atunci ca au trimis 15 ceasuri de aur pentru a fi reconditionate. Cand s-au intors in muzeu, patru dintre ceasuri nu mai aveau capacele si le lipseau si alte componente. Dar nu au considerat ca este cazul sa anunte organele de ancheta.
Procurorii au demarat cercetarile si au decis ca gestionarul muzeului se face vinovat de neglijenta in serviciu, iar directorul general si directorul adjunct sunt si ei acuzati de omisiunea sesizarii organelor judiciare.
Niciunul dintre ei nu a vrut sa faca declaratii. Cat despre furtul in sine, inca nu se stie nimic. Procurorii fac cercetari pentru a afla cine a sustras capacele de aur si unde au ajuns ele.
Muzeul ceasului din Ploiesti gazduieste o colectie impresionanta, majoritatea exemplarelor expuse au apartinut unor personalitati importante cum ar fi tarul Nicolae I al Rusiei si Alexandru Ioan Cuza.