Peste ruinele din Piata Universitatii va fi montat un trotuar transparent!

Ultima actualizare: 06-10-2012 16:18

Dupa ce au descoperit 40 de schetele ale unor mestesugari si comercianti ingropati in secolul 16, dar si o biserica, autoritatile au decis sa continue sapaturile.

Piata Universitatii se va transforma intr-un muzeu in aer liber.
 

Arheologii vor sa scoata la lumina toate zidurile lacasului construit la inceputul anilor 1700 de catre Constantin Brancoveanu. Le vor acoperi apoi cu un geam gros, peste care pietonii vor putea circula. Desigur... candva.

Soferii insa, sa nu dispere: lucrarile la parcarea subterna nu vor fi afectate.

Constructia bisericii descoperite de arheologi a inceput in 1707 si a fost terminata doi ani mai traziu. Lacasul de cult are o lungime de 27 de metri. O buna parte dintre ziduri sunt insa acoperite acum de trotuarul aflat vizavi de Universitate.

Astfel, peste ruine, va fi amplasat un material transparent peste care bucurestenii vor putea trece si admira in voie zidurile stravechi.

Pe de alta parte, specialistii sustin ca cele 40 de schelete descoperite pana acum ar putea apartine unor mestesugari si comercianti care traiau in case construite din lemn, in acea zona. Erau practic enoriasii bisericii al carei cimitir iese acum la lumina.

In doua jumatate a secolului al XVI-lea in zona actualei piete a Universitatii exista centrul economic al orasului. Era limita de nord a Bucurestiului, mahalaua.

Osemintele vor fi supuse mai multor analize pentru a se stabili varsta, sexul, dar si dieta bucurestenilor din acele vremuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!