Peste 100 de tone de substante periculoase depistate! Doi barbati, arestati
Doi indivizi care au depozitat deseuri periculoase in mai multe locuri din Bucuresti si judetul Ilfov au fost arestati. Acestia sunt acuzati de procurori ca au abandonat substantele toxice fara sa le decontamineze si astfel ar fi poluat panza freatica.
Cat de grav? Autoritatile nu au inca raspunsul. Il asteapta de la specialistii care au testat probele ridicate din zonele afectate.
Intreaga ancheta a pornit din comuna Chitila, judetul Ilfov. Proprietarii au constatat ca cei care inchiriasera de la ei spatiul cu pricina depoziteaza peste 100 de tone de substante si deseuri extrem de periculoase.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Prima vizita a garzii de mediu a fost in martie anul acesta. Comisarii au dat o amenda de 20.000 de mii de lei si i-au somat pe directorii firmei sa duca deseurile in depozite speciale. Numai ca, sustin politistii, produsele toxice au ramas pe loc si cantitatea s-a dublat.
In total, afirma anchetatorii, suspectii au transportat aproape 3 tone de pamant contaminat, cianuri si alte substante periculoase la case situate pe strazile Renasterii si Sulitei si pe Calea Ferentari, in Capitala, dar si pe terenuri din localitatile Chitila, Bragadiru, Jilava, Popesti Leordeni.
La o simpla ploaie, substantele au ajuns in pamant si au contaminat solul si panza freatica. Aceste substante prezinta un mare risc, afectand in mod grav mediul, mai ales pe timp indelungat pentru ca infiltrandu-se in sol si in panza freatica ajung indirect si in compozitia unor plante, in hrana unor animale si ulterior chiar in alimentatia oamenilor, spun autoritatile.
Cei doi suspecti incheiau contracte cu diverse firme prin care se angajau sa preia deseuri toxice si sa le decontamineze. Ceea ce nu s-ar fi intamplat. Indivizii au ajuns dupa gratii, in urma lor au ramas deseurile.
Pana atunci, substantele toxice, care contin arsenic si cianuri, continua sa se infiltreze.