Permisul auto si certificatul de inmatriculare sufera modificari europene


Ultimul update: Duminica 16 Septembrie 2012 15:18
Data publicarii: Vineri 03 Octombrie 2008 00:00
Categorie: Stiri Sociale

Intram in randul tarilor civilizate. Anuntul a fost facut vineri de seful Directiei Permise de Conducere, chestorul Mihai Stancu.


Dupa permisul de conducere, si certificatul de inmatriculare sufera modificari europene. Cea mai importanta ii priveste pe soferii care scapau pana acum de amenzi pentru ca aveau masina cumparata in leasing. Pe noile acte insa, nu va fi trecut doar proprietarul, ci si utilizatorul autoturismului, iar agentii vor cunoaste cui trebuie sa trimita eventuala sanctiune. Soferii care au gresit in trafic nu vor mai putea sustine ca altcineva ar fi fost la volan.

Noile permise, realizate in conformitate cu directivele europene, au ca elemente de noutate suportul pe care sunt tiparite si prezenta mai multor elemente de securitate.

In plus, noul document are mai putine rubrici. Detalii tehnice, cum ar fi dimensiunea cauciucurilor dispar, iar altele sunt comasate intr-un cod unic european. Acest cod contine informatii despre tipul masinii, capacitatea motorului, lungimea si greutatea - toate intr-un singur rand de cifre. In plus, vechimea masinii se va calcula de la data primei inmatriculari si nu de cand a fost fabricata.

Noile permise de conducere si certificate de inmatriculare vor costa la fel ca cele vechi, 80 de lei amandoua. Acestea vor fi eliberate incepand de luni in judetul Teleorman, iar pana in 1 decembrie urmeaza sa fie emise si in celelalte judete si in Bucuresti.

Afla aici totul despre noul examen pentru obtinerea permisului auto!

Doar trei aradeni au obtinut permisul de conducere dupa noul sistem
Haos la Serviciul de Inmatriculari si Permise din Pitesti!
Atentie soferi! Vom avea permise auto noi, cu coduri de restrictie!
VIDEO PROTVPLUS.RO