Noul examen auto ii pune la grea incercare pe viitorii soferi

01-10-2008 00:00


Pana la 30 de minute de rezistat in trafic, parcari si plecari din rampa. Noul examen pentru permisul de conducere ii va pune la grele incercari pe cei care se viseaza soferi. De acum, proba practica a examenului va dura de zece ori mai mult.


Pe langa acest test practic, care poate dura pana la 30 de minute, in functie de cat de repede il convingeti pe politist ca stapaniti volanul, dar si regulile de circulatie, trebuie stiut ca si chestionarele de la sala au suferit mici modificari.

Acestea au fost reformulate, iar schitele schimbate. In plus, fiecare chestionar contine, de exemplu, intrebari de mecanica. Toti spun ca nu le foloseste la nimic sa stie din ce este format un motor. Intrebarile sunt insa sunt prevazute de lege. De asemenea, trebuie cunoscute si masurile de prim ajutor sau conducerea preventiva.

Acest examen se da de acum si in Capitala pe calculator. Posibilitatile de fraudare sunt reduse astfel la minimum. In plus, poate fi terminat extrem de repede: daca ati raspuns bine la 22 de intrebari sau, din contra, ati gresit cinci, testarea se opreste automat, iar rezultatul il primiti instantaneu.

Cine pica sala, se poate reprograma pe loc. Cu putin noroc, in maximum trei saptamani are dreptul la o noua incercare.

In Capitala, numai anul acesta s-au produs 3400 de accidente, in care au murit o suta de oameni. Mare parte dintre nenorociri ar fi putut fi evitate daca soferii nu si-ar fi luat permisele extrem de usor, cred autoritatile.

VIDEO PROTVPLUS.RO