"Mihai Viteazul" ocupa locul III in topul celor mai bune filme istorice

Ultima actualizare: 25-06-2012 01:59
Sergiu Nicolaescu

Filmul "Mihai Viteazul", in regia lui Sergiu Nicolaescu, ocupa locul trei in topul celor mai apreciate productii istorice din toate timpurile, alcatuit de IMDB (Internet Movie Database).

Mihai Viteazul surclaseaza productii celebre ca "Braveheart", (in regia lui Mel Gibson), "Judgment at Nuremberg" sau "Ghandi".

Realizat in 1970, filmul l-a avut in rolul principal pe Amza Pellea, alaturi de care au jucat, printre altii, Ion Besoiu, Olga Tudorache, Florin Piersic, Ilarion Ciobanu si Mircea Albulescu.

Bugetul sau la acea vreme a fost insemnat, echivalentul a aproximativ 500.000 de dolari. Filmul a fost propunerea Romaniei pentru Oscar in 1972.

Locul I revine productiei Lista lui Schindler, regizat de Steven Spielberg in 1993 si premiat cu sapte Oscaruri. Locul II este ocupat de pelicula germana "Das Boot", realizata de Wolfgang Petersen. Locul patru este ocupat de  Untergang (2004), pozitia V de The Elephant Man, VI deThe Great Escape, VII de Braveheart, VIII de Judgment at Nuremberg, IX de Hotel Rwanda.  Pe locul X se afla Gladiator.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO