Masini de lux luate in leasing, furate din Romania si vandute in Ungaria

Ultima actualizare: 02-11-2012 22:51

Cand legea este ingaduitoare, hotii actioneaza nestingheriti. Au pus ochii pe masinile in leasing, pe care le vand cu acte false, constienti ca fapta lor este doar un abuz de incredere si nu un furt pedepsit pe masura.


23 de masini de lux au fost scoase ilegal din tara si vandute apoi in Ungaria. Autoturismele in valoare de sute de mii de euro, luate in leasing, au fost instrainate fara voia firmei care le detinea. Politistii romani si maghiari investigheaza acest caz dificil, pentru ca aproape toate masinile au alti proprietari si acte facute pe teritoriul Ungariei.

Cum a fost posibil?

Unele dintre aceste masini au fost luate in leasing de indivizi care de la bun inceput nu aveau de gand sa le plateasca. La scurt timp dupa semnarea contractului ar fi falsificat actele autoturismelor si le-au vandut. Desi, conform legii, masinile in leasing nu pot fi vandute fara acordul firmei care le detinea.

Anchetatorii spun ca au de a face cu o retea de hoti de masini formata din romani si unguri. Hotii stiu ca, in situatia in care proprietarul masinii este o firma de leasing, fapta nu se incadreaza la furt, ci la abuz de incredere, o infractiune pedepsita mult mai bland, greu de probat si cu o durata mare de investigare.

Suspectii sunt banuiti si ca ar fi racolat perosane care nu isi mai puteau plati ratele masinilor si, ca sa nu piarda totul, au fost usor de convins sa vanda ilegal masina si sa le revina si lor o parte din bani.

Chiar daca masinile erau vandute in Ungaria cu cateva mii de euro sub pretul pietei, reteaua tot ar fi castigat zeci de mii de euro din aceasta afacere. Cei care au cumparat autoturismele risca sa ramana fara ele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO