Laszlo Tokes,in divort! Edith: M-a terorizat psihic si m-a inselat cu multe

29-03-2010 00:00


Sotia europarlamentarului Laszlo Tokes s-a saturat sa mai traiasca alaturi de el. Edith Tokes sustine ca, in cei 25 de ani de casatorie, a fost "terorizata si traumatizata psihic" de sotul sau, care a avut "nenumarate aventuri".

 

Edith Tokes a intentat divort la Judecatoria Oradea, iar in solicitarea depusa in instanta arata ca este exclusiv vina sotului sau, episcop reformat de Piatra Craiului, pe care il acuza de infidelitate.

In cererea de divort, ea il acuza pe Laszlo Tokes de "nenumarate aventuri pe care le-a avut, unele de care stiau si colegii lui, din moment ce nu s-a sfiit sa fie discret". Ea adauga ca, "daca se impune", va dovedi aceste lucruri "cu martori sau inscrisuri: scrisori de dragoste, sms-uri, notite".

Tokes Edith sustine ca, in cei 25 de ani de casatorie, a fost "terorizata si traumatizata psihic" de sotul sau, care avea obiceiuri "absurde", intre care si acela de a comunica in scris cu familia.

"S-a ajuns la absurditatea sa comunice cu mine si cu copiii prin intermediul scrisorilor pe care ni le trimitea in mod oficial, circa 200 de scrisori, si al unui jurnal in care ne adresa intrebarile la care astepta raspuns: eram obligati sa mentionam fiecare cheltuiala pe care am avut-o, cu bonul atasat: lapte, fructe, curent, etc", scrie in solicitarea depusa la Judecatorie.

Potrivit cererii de divort, Tokes refuza sa se afiseze cu sotia sa intre prieteni, la dineuri ori petreceri.

"Nu ma invita la dineurile ori petrecerile private organizate de el la Budapesta si la care isi invita prietenii si colegii, evitand sa apara cu mine in cercuri de prieteni", mai sustine femeia.

De altfel, ea vrea ca odata cu divortul sa isi reia numele purtat anterior casatoriei, cel de Joo. De asemenea, solicita obligarea europarlamentarului la plata unei pensii de intretinere de o treime din venituri pentru cei doi copii care inca nu si-au finalizat studiile.

Contactat de MEDIAFAX, europarlamentarul Laszlo Tokes a refuzat sa discute despre cererea de divort inaintata de sotia sa, invocand "dreptul la intimitate" si faptul ca tine la "sacralitatea familiei", pe care nu vrea sa o faca sa sufere.

Primul termen al procesului de divort a fost stabilit la Judecatoria Oradea pentru 12 mai.

Cei doi au impreuna trei copii: doi baieti si o fata.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO