Interviu cu Alin Totorean, exploratorul roman care a intalnit moartea

Ultima actualizare: 19-10-2012 10:07

Dupa mai bine de 2 luni in care a strabatut pe jos aproape 800 de kilometri in desertul Australiei, exploratorul Alin Totorean s-a intors acasa.

Pe langa materialul documentar strans pe parcursul expeditiei, singurul roman care a traversat pe jos desertul Atacama ne-a povestit experienta crunta prin care a trecut in momentul in care a ramas fara apa, epuizat, sub soarele arzator, la peste 50 de grade celsius.

Pentru ca au trecut doua luni de cind a scapat de moarte Alin Totorean vede experienta in desertul fierbinte ca pe o aventura numai buna de povestit nepotilor. Stie ca a fost extrem de norocos si ca a reusit cu ultimele puteri sa ceara ajutor.

Se intampla in 23 ianuarie, cand Alin abia isi incepuse expeditia in pustiurile Australiei. In drum spre lacul Amadeus, in vecinatatea stancilor de la Uluru, romanul a dat peste o portiune dificiala pe care a incercat aproape 48 de ore sa o ocoleasca. Cum soarele ardea, erau peste 50 de grade si-a terminat apa mai repede.

Alin nu regreta nicio clipa cosmarul australian. Ii pare insa rau ca n-a vazut tot ce si-a propus.

Planuri de viitor

In august, Alin e gata sa isi faca iar bagajele. De data aceasta vrea sa vada cum reactioneaza la frig. Inca oscileaza intre destinatii...nu stie daca sa aleaga muntii Canadei sau ghetarii din Alaska.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO