Romania te iubesc: Sergiu Matei s-a intalnit cu Dalai Lama

Ultima actualizare: 15-12-2017 16:23

Cameramanul Stirilor PROTV, Sergiu Matei, care a filmat cum granicerii chinezi au impuscat cativa pelerini care voiau sa ajunga la Dalai Lama, l-a intalnit pe liderul lor spiritual in urma cu cateva zile.


Acesta i-a multumit operatorului pentru binele pe care l-a facut poporului sau aducand in atentia lumii atrocitatile la care sunt supusi tibetanii.

Intalnirea a avut loc la Varsovia, unde Dalai Lama se afla in vizita oficiala. A trecut prin mari emotii pana sa ajunga la el. Cursa cu care trebuia sa ajunga in capitala Poloniei s-a anulat inainte de plecare, asa ca a ajuns la intalnire cu cateva minute intarziere.

In 2006, in timpul unei expeditii in Himalaya, Sergiu Matei a filmat cum granicerii chinezi au deschis focul asupra pelerinilor tibetani care doreau sa ajunga la Dalai Lama.

Reportajul a fost nominalizat la premiile Emmy in 2007, iar anul acesta Serigiu Matei a facut parte din echipa care a adus marele trofeu in Romania. Spune cu tarie ca pentru el expediatia in Himalaya s-a incheiat odata cu intalnirea cu Dalai Lama. Iar acum e pregatit sa inceapa alta.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO