Cablistii acuza primariile ca-i duc la sapa de lemn cu chiriile!
Societatile de cablu TV din Romania sustin ca sunt "la cheremul primariilor si al proprietarilor de stalpi", iar acest lucru impiedica amplasarea si modernizarea retelelor si duce la tarife mai mari pentru clienti.
Asociatia de profil acuza autoritatile locale din marile orase ca obliga firmele sa inchirieze cablurile subterane ale primariilor si nu le permit sa isi amenajeze propriile retele subterane.
Cablistii spun ca tocmai lipsa unei legi a infrastructurii ii pune in conflict cu autoritatile locale, indiferent de oras. Iar in tot acest scandal legat de amplasarea cablurilor au de pierdut cetatenii: de la utilizatorul de rand, pana la marile companii.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"In raport cu operatorii mobili, cei de cablu trebuie sa aiba costuri mici, care sa le permita sa supravietuiasca. Autoritatile locale nu au facut un studiu care sa arate ce suma ar inghiti o astfel de infrastructura. Fara o lege, riscam ca aceste chirii suplimentare de amplasare si constructie sa ne duca la faliment", a declarat Radu Petric, presedintele Asociatiei de Cablu din Romania.
Reprezentantii Asociatiei de Cablu spun ca legea infrastructurii in telecomunicatii a fost modificata de mai multe ori in ultimii 8 ani.
"Eu am preluat acest proiect de lege, pentru a fi finisat la inceputul mandatului. Am avut intalniri cu operatorii, am reusit sa ajungem la un punct comun, insa din nefericire la momentul respectiv Guvernul a fost unul interimar si nu a mai putut fi promovat ca ordonanta de urgenta", a replicat Marius Constantin Fecioru, secretar de stat in Ministerul Comunicatiilor.
O cercetare recenta arata ca in Romania sunt aproximativ 630 de companii active in domeniul distributiei de programe de televiziune si tot atatea care distribuie servicii de Internet.
Din studiu reiese ca anul trecut operatorii au avut incasari de 2,6 miliarde de lei si pierderi de 490 de milioane de lei. Potrivit cablistilor, aceste cifre arata ca industria nu este lovita doar de criza economica, ci si de costuri suplimentare, iar cablistii sunt in situatia de a opri modernizarea retelelor.