Gaultier da in judecata o firma din Sibiu! Cere 350.000 de euro despagubiri

Ultima actualizare: 01-10-2012 04:48

Renumitul creator de moda Jean Paul Gaultier cere 350.000 de euro despagubiri pentru ca o firma din Sibiu ar fi incercat sa vanda parfumuri cu semnatura lui, doar ca nu erau originale, ci contrafacute.

Povestea cu miros de frauda a iesit la iveala acum patru luni. Inspectorii Garzii Financiare din Sibiu au descoperit atunci un container sosit din China. Cand l-au deschis, au gasit in cutii in loc de manechine, cum scria in acte, peste 40.000 de parfumuri. Mai bine de jumatate imitau sticlele casei Gaultier.

Conform procedurilor, cateva mostre au fost trimise in Franta.

"La scurt timp dupa aceasta ne-a venit informatia de la producator ca aceste produse sunt contrafacute de fapt", spune Gabriel Carbunaru, comisar general adj. Garda Financiara.

Cei care urmau sa ridice parfumurile au un SRL in Sibiu. Este vorba despre o societate care oficial nu are cine stie ce profit. Patronii sunt cercetati penal.

In prezent avocatii angajati de Gaultier solicita despagubiri materiale si morale.

Potrivit comisarilor Garzii Financiare, francezii cer 350.000 de euro. Daca parfumurile contrafacute ar fi ajuns pe piata la preturile celor originale, comerciantii ar fi incasat pe putin patru milioane de euro spun autoritatile.

Jean Paul Gaultier, in varsta de 57 de ani, a fost considerat copilul teribil al modei, iar printre clientele lui fidele se numara si vestita Madonna. El detine o adevarata industrie atat in domeniul vestimentar cat si in cel al cosmeticelor. Cu alte cuvinte, nu accepta ca marfurile sub semnatura Gaultier sa fie contrafacute.

Numai anul trecut in Romania au fost confiscate aproape 250.000 de falsuri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO