Presedintele comisiei de bacalaureat de la Grup Scolar A. Borza, arestat
Presedintele comisiei de bacalaureat de la Grupul Scolar "Alexandru Borza" din Cluj-Napoca, Ilie Cornoiu, a fost arestat preventiv, vineri, de Tribunalul Cluj, pe 29 de zile, in cazul fraudarii examenului de bac.
Avocatul acestuia a facut deja recurs.
"Clientul meu, Ilie Cornoiue, ste acuzat de distrugere inscrisuri, luare de mita si fals material. La luarea de mita se arata ca suma este neprecizata, or el nu a luat niciun ban”, a spus avocatul Calin Budisan.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax ca procurorii DNA au cerut arestarea profesorului dupa ce au constatat ca, in calitate de presedinte al comisiei de examen, era singurul care detinea stampila cu care s-au stampilat toate lucrarile, inclusiv cele trase la xerox.
Ilie Cornoiu este profesor universitar la Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara din Cluj-Napoca si consilier judetean din partea PRM.
In acelasi dosar, sunt cercetati in stare de arest directorul Grupului scolar "Alexandru Borza", Ioan Rus, directorul adjunct al Colegiului "Edmond Nicolau" Ioan Vaidahazan si directorul scolii particulare "Didactica Nova", Dorel Avram. Ei si Cornoiu sunt acuzati ca au pus la cale un mecanism prin care lucrarile a 42 de candidati, de la proba de limba romana, au fost inlocuite cu altele xerocopiate, care contineau rezolvarile corecte ale subiectelor.
Potrivit DNA, in cursul lunii iunie, la examenul de bacaluareat, sesiunea iunie-iulie 2010, Rus a pretins de la mai multi candidati si de la parintii acestora sume cuprinse intre 1.000 si 1.300 de euro. In total, 14.100 de euro, din care a primit doar 10.600 de euro.
Pentru acesti bani el a promis ca va interveni pe langa membrii Comisiei de bacalaureat ca sa "rezolve favorabil" proba de limba si literatura romana.
Sursa: Mediafax
Etichete: bacalaureat, profesori, dna, mita, coruptie,
Dată publicare:
20-08-2010 00:00