Din nou potop in Covasna! Ploaia a ajuns ca un blestem

Ultima actualizare: 17-07-2012 05:52

UPDATE: Peste 300 de case, numai mal, poduri faramitate, masini purtate departe, o viata luata de torenti. Toate sunt urmarile unei viituri nasprasnice, care a lovit o localitate din Covasna.

Aproape o ora a plouat cu furie, iar suvoaiele au venit de pe dealuri si au facut prapad in cale. O femeia, invatatoare, a pierit - a fost smulsa pur si simplu de apele manioase. A fost gasita la sute de metri distanta de casa, zdrobita de un copac.

45 de minute de ploaie au adus puhoaiele in gospodariile localnicilor din Belin. A plouat cu 25 de litri de apa pe metru patrat, dar intr-un timp atat de scurt, incat apele au avut puterea unui fluviu. Au mutat din loc pana si masini grele, de aproape 2 tone.

Sub amenintarea suvoaielor, invatatoarea din Belin a incercat sa-si salveze pasarile din curte. In mai putin de un minut, apa a crescut asa de mult incat a luat-o pe sus. Femeia in varsta de 51 de ani a fost dusa rapid la spital. Dupa o noapte de agonie, s-a stins.

Torentii au facut prapad in toata localitatea. Nici podurile de beton n-au rezistat. Putini au reusit sa-si puna la adapost autoturismele. Viitura a luat 7 vehicule si le-a purtat sute de metri.

Cei ale caror case au fost lovite de viitura sunt intr-o situatie cu totul disperata. N-au bani sa-si refaca locuintele, iar meteorologii ii anunta ca greul n-a trecut pentru ei.

Zeci de familii nu mai pot sta in casele lor, prin care apa a trecut duminica seara. Suvoaiele de un metru inaltime au carat cu ele mobila, frigidere, televizoare, bani si actele oamenilor. Pagubele sunt greu de evaluat. Oricum, foarte putini aveau asigurare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO