Mutu, depistat pozitiv si la un control de pe 20 ianuarie!

×
Codul embed a fost copiat

UPDATE - Lovitura de teatru in scandalul urias cu Adrian Mutu cap de afis. Fotbalistul roman a fost depistat pozitiv si la un al doilea test antidoping, facut in Italia.


Asadar, ceea ce joi parea doar o greseala nevinovata, vineri confirma faptul ca vedeta Nationalei lua medicamente cu sibutramina - o substanta nerecomandata sportivilor de performanta. Primul rezultat i-a adus deja suspendarea. Cel din urma insa ar putea chiar sa-l scoata din joc, mai ales ca e recidivist. Astfel, Mutu risca sa isi incheie cariera fulminata, marcata de episoade stupefiante. Initial a consumat cocaina, acum pastile de slabit, interzise, de altfel.

Potrivit site-ului fiorentinanews.com, care citeaza Radio Blu, Adrian Mutu nu va solicita efectuarea de contraexpertize, pentru ca nu stia ca a consumat o substanta interzisa.

"Un comportament ce ar putea fi apreciat drept pozitiv si care ar putea cantari mult la audierile de la comisia antidoping", se mai arata pe site-ul mai sus citat.

"Nu am facut nimic rau!", a tinut Adrian Mutu sa le transmita personal fanilor, pe site-ul oficial al Fiorentinei. Iar apoi pe Facebook, atacantul a continuat sa se disculpe, pe ceea ce pare sa fie contul sau. Acolo a scris: "Unele momente in viata nu pot fi descrise in cuvinte. Tot ce se va lamuri este ca nu sunt vinovat. Am nevoie de liniste pentru a-mi pregati apararea."

Citește și
Adrian Mutu
Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce in ce mai pozitiv
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

A doua lovitura insa a venit in vineri seara, de la Comitetul Olimpic Italian. Adrian Mutu a fost testat si dupa meciul Lazio- Fiorentina, pe 20 ianuarie. Rezultatul este din nou pozitiv. Si tot la la sibutramina.

"Daca e adevarat, Mutu nu mai are scapare!", a declarat presedintele LPF, Dumitru Dragomir, la Sport.ro.

Incurcatura in care a intrat vedeta nationalei de fotbal ii determina pe suporteri sa vada diferit situatia. Unii il inteleg si cred ca a gresit sincer, altii nu pot uita probabil ca in trecut a consumat cocaina.

Apropiatii lui Mutu sunt devastati, in special mama sa. Rodica Mutu incearca sa convinga, spunand ca tocmai ea i-ar fi dus pastilele de slabit in Italia.

"Cred ca le-a luat din curiozitate, ma laudam ca am slabit. El nu foloseste pastile de slabit. Pe cutie scrie ca este produs naturist si nu scrie ca ar contine substante interzise", a declarat mama lui Mutu pentru ProSport.

Pe de alta parte, cei din anturaj, rude apropiate sau prieteni dezvaluie un secret: Mutu ar fi fost obsedat de silueta si de felul in care arata.

"Colegii lui Mutu de la echipa nationala stiu ca acesta era vesnic preocupat de silueta lui. Lua des pastile, ca sa mearga la toaleta", sustine sora lui Mutu.

Sibutramina, descoperita la testul anti-doping, este prezenta in pilulele folosite in cure de slabire. Odata inghitita, capsula ajunge in stomac si se dizolva treptat, eliberand o substanta care provoaca senzatia de satietate si in acelasi timp te umple de energie si te face rezistent la efort, indepartand starea de oboseala.

"Este o substanta incadrata in categoria stimulante. Scopul folosirii acestor substante este acela de slabi, dar si alte efecte, cum ar fi acela de a activa sistemul nervos central, deci de stimulant", a precizat Diana Bianchedi, membru in Comisia Stiintifica Antidoping CONI.

Si asta nu e tot. Un reputat specialist in atidoping din Italia spune despre sibutramina ca este un substitut al cocainei, pentru ca are si efecte euforizante.

In momentul de fata, Mutu risca pana la 4 ani de suspendare. Si totusi...

"Partea buna este ca recidiva ar putea sa nu existe. In sensul ca, testul realizat la timpul sau in Anglia era unul dispus de societatea respectiva, deci din punct de vedere juridic, ar putea sa nu intre in contextul controalelor care se fac in Italia.Cred ca ar putea fi trei luni de descalificare", a declarat Giuseppe Capua, presedintele Comisiei Antidoping  din Federatia Italiana de Fotbal.

Pana la o decizie finala, Adrian Mutu sta pe tusa. 

Adrian Mutu pierde 8,5 milioane de euro daca Fiorentina renunta la contract!

Atentie la medicamentele de slabit ce contin sibutramina. Au fost interzise

MUTU depistat POZITIV la un test antidoping! Ar putea fi suspendat 4 ani!

 Citeste mai multe despre cazul Mutu pe www.sport.ro

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Chivu: Adi a fost intotdeauna obsedat de silueta!
Chivu: Adi a fost intotdeauna obsedat de silueta!

Adrian Mutu si-ar fi cerut iertare colegilor de la Fiorentina la o cina, aseara, in Firenze unde jucatorii s-au intalnit si cu Prandelli!

Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce in ce mai pozitiv
Liberation: Adrian Mutu, copilul teribil din ce in ce mai pozitiv

Numele internationalului roman Adrian Mutu este astazi pe prima pagina a ziarelor din Europa, dupa ce ieri s-a aflat ca a fost depistat pozitiv in urma unui test antidoping.

Adrian Mutu, viata de fotbalist cu iubite focoase!
Adrian Mutu, viata de fotbalist cu iubite focoase!

Unii il apreciaza pentru talentul de fotbalist. Altii spun ca nu a stralucit niciodata decat in peisajul monden. Adi Mutu le-a facut pe multe doamne si domnisoare sa ofteze, dar si pe multi antrenori sa injure!

Recomandări
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul
Uniunea Europeană a adoptat prima sa legislație împotriva violențelor la adresa femeilor. Motivul pentru care lipsește violul

Statele membre ale Uniunii Europene au adoptat marţi prima legislaţie europeană menită să combată violenţele la adresa femeilor, un text ce exclude însă violul, în lipsa unui acord asupra unei definiţii comune, informează AFP.  

Kievul anunță că a dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski. Planul pus la cale de Moscova | VIDEO
Kievul anunță că a dejucat un nou complot rus de asasinare a lui Zelenski. Planul pus la cale de Moscova | VIDEO

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) anunță că a dejucat planurile unei rețele de agenți ruși de a-l asasina pe președintele Ucrainei și a altor reprezentanți ai celei mai înalte conduceri politico-militare a statului.

Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.