Cel mai periculos grup infractional din Arad si-a primit condamnarile!

Ultima actualizare: 07-10-2012 05:41

Membrii clanul "Imparatului", arestati de DIICOT in urma cu un an si patru luni, si-au primit sentintele de la Tribunalul din Arad. Infractorii au terorizat ani de zile orasul.

Interlopii cereau taxa de protectie, ii santajau pe oameni sau ii obligau, sub amenintarea armelor, sa le cedeze case, terenuri si bunuri, pe nimic.

Sentinta a fost citita de judecator in prezenta inculpatilor si a rudelor acestora, iar la auzul anilor ce aveau sa-i petreaca dupa gratii, unora li s-a facut rau.

Gheorghe Beleiu a fost condamnat la opt ani de inchisoare si nu a fost singurul care a vazut negru in fata ochilor. Alti 27 de membri ai gruparii conduse de Utu Rohozneanu, zis "Imparatul", au primit intre cinci si 12 ani de inchisoare sau amenzi penale.

Reactia procurorului care a instrumentat dosarul? "Justitia si-a spus cuvantul, restul e tacere!".

Culmea este ca Utu Rohozneanu a primit mai putini ani de inchisoare decat unii dintre locotenentii lui care s-au ales cu 12 ani. Surse judiciare spun insa ca "Imparatul" i-ar fi ajutat pe anchetatori in dosarele unor omoruri petrecute in judet si a beneficiat astfel de o reducere a pedepsei.

Cei 28 de condamnati in acest dosar sunt acuzati de santaj, talharie, loviri sau alte violente, tentativa de omor calificat, initiere si sprijinire a unui grup infractional organizat si multe altele. In total, 17 capete de acuzare cuprinse intr-un rechizitoriu de 24 de volume!

Procurorii spun ca ancheta a fost extrem de dificila, intrucat unii martori, intimidati si probabil amenintati de membrii gruparii ramasi in libertate, si-au tot retras si schimbat declaratiile. Si nu s-a terminat nici acum: in termen de 10 zile, condamnatii pot ataca hotararea la Curtea de Apel Timisoara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO