Cat costa un drum cu taxiul pana la Londra? 3.500 de euro!

Ultima actualizare: 13-08-2012 00:47

O zi cu vesti mult mai bune pentru strainii blocati de aproape o saptamana la Bucuresti. Unele zboruri au plecat, dar locuri nu prea sunt. Asa ca exista si ceva alternative.

Avioanele catre Paris, Amsterdam sau Milano au plecat pline si putine au fost cursele anulate. Este vorba in special despre cele inspre Germania. Nu s-a zburat spre Frankfurt sau Dusseldorf, insa nici spre Torino. Companiile din intreaga Europa au reluat putin haotic zborurile, insa chiar si asa trei sferturi se preconizeaza ca vor decola pana la sfarsitul zilei, adica peste 21.000.

Intre timp, pasagerii lasati la sol in Romania ridica o intrebare grea pentru profitori: "Cati bani sa le mai luam si lor?".

MATERIAL REALIZAT CU CAMERA ASCUNSA:

Reporterul ProTV intra in rolul unui britanic ajuns la limita disperarii. Trebuie sa plece urgent catre casa, asa ca apeleaza un taximetrist din fata aeroportului, care sa il duca la Londra. Soferii vor 3.500 de euro. Am gasit cu greu printre taximetristi si un bun samaritean, care ne intreaba "De ce nu luati autobuzul? E mai ieftin". In rest, jaf la drumul mare.

Cand nu sunt jupuiti de taximetristi, strainii cad pe mana hotelierilor. Chiar daca li s-a spus sa taxeze la jumatate turistii blocati la Bucuresti, receptionerii s-au bazat pe faptul ca englezii nu stiu romaneste.

Dupa o saptamana in care au incercat sa se descurce prin Romania, doar o parte au ajuns intr-un final la imbarcare.

Pe de alta parte, operatorii aerieni acuza guvernele europene ca au exagerat cu masurile de protectie.

Pana vineri se asteapta ca traficul aerian sa revina totusi la normal. Nu dintr-o data. Cei care stau de zile intregi prin aeroporturi risca sa mai astepte, pentru ca prioritate vor avea posesorii de bilete la zi. Ramanem insa la discretia vulcanului si a vantului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO