Camataria in Romania, o afacere din care nu poti iesi decat in paguba

Ultima actualizare: 28-06-2012 22:09

Camataria devine un fenomen de amploare in Romania. Datornicii se transforma imediat in victime ale recuperatorilor, amenintati si terorizati. Li se cer dobanzi uriase.

Foarte putini ajung sa sesizeze politia stiind ca nu au facut un lucru bun, iar viata lor devine un calvar.

O discutie intre un om de afaceri si camatarii de la care s-a imprumutat decurge in cei mai duri termeni cu putinta. Unii camatari fac in asa fel incat unii oameni de afaceri dispar de acasa, iar ai lui sunt vizitati de recuperatori.

De fiecare data amenintarile si presiunea au efectul dorit asupra datornicului. Acesta accepta de frica sa dea bani la nesfarsit, desi a achitat creditul initial de cateva mii de euro.

Infractorii au o metoda simpla. Cand vine ziua scadentei camatarii fie sunt de negasit, fie trimit pe altcineva. In felul acesta nu recunosc mai tarziu ca suma a ajuns la ei.

Camatarii joaca tare, iar unele victime incearca sa ii bata cu propriile arme. Depun plangere la politie pentru amenintari, dar apoi le retrag, urmarind sa ii sperie pe camatari. De cele mai multe ori efectul este exact invers. 

Au o parte de vina si cei care imprumuta bani de la persoane dubioase din dorinta de a-si salva micile afaceri fara a se indatora pe la banci.

In realitate nu fac decat sa incurajeze "camataria" si sa sporeasca puterea gruparilor care se ocupa cu astfel de lucruri.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO