Grindina cat oul de gaina in Arges! Si ploile nu ne parasesc inca 7 zile


Ultimul update: Duminica 01 Aprilie 2012 06:23
Data publicarii: Luni 05 Iulie 2010 00:00
Categorie: Stiri actuale

UPDATE: O seara furtunoasa a distrus tot ce s-au chinuit sa puna pe picioare zeci de oameni din judetele Constanta si Arges.

N-au avut viituri, nu i-a pus in pericol nicio cota ridicata, nu erau vizati de vreun cod de vreme rea, dar vijeliile care i-au lovit cu grindina mare au avut atata forta, incat le-au pus la pamant stalpii de electricitate si le-au distrus tot ce inseamna cultura.

 

Cand au vazut bucatile mari de gheata, localnicii din comuna Barla s-au gandit la pagube serioase. Dar situatia reala a fost mai grava decat si-au inchipuit.

Pe o vijelie puternica, acoperisul unei case aflate in constructie a fost aruncat la zeci de metri distanta, in curtea unei alte locuinte. Oamenii sunt disperati: din munca lor n-a mai ramas nimic. Mai mult, nici vietatile din curte n-au scapat de urgie.

Pagubele, care includ 8000 de hectare de culturi afectate, case distruse si reteaua de curent electric, ajung la 8 milioane de lei.

O rupere de nori a avut loc si in localitatea Dorobanti, din judetul Constanta. Iar urmarile au fost la fel de serioase.

Din pacate, nu vom scapa de ploi cat e saptamana de lunga.

"Astazi, maine si miercuri dupa amiaza vor fi emise atentionari pentru Transilvania si Moldova, iar joi, vineri si sambata atentionarile se vor muta pe zona Muntenia, sudul Moldovei, Ialomita si Dobrogea", a declarat Ion Sandu, director ANM.

Va mai ploua si in Moldova, chiar in zonele greu incercate, dar nu atat de tare ca saptamana trecuta, mai spun specialistii.

Tags: grindina,

Vijelii si grindina in Moldova, Delta Dunarii, zonele montane. E cod galben
Furtuni violente in Ungaria. Trenuri blocate in mai multe zone
Ploi, vijelii si grindina in Ardeal, cod portocaliu de inundatii pe Dunare
VIDEO PROTVPLUS.RO