Bona care a batut o fetita a fost condamnata sa plateasca 2.000 de lei

Dată publicare: 18-06-2010 00:00
Dată actualizare: 09-10-2012 06:05


O premiera pentru justitia din Romania. Pentru prima data in tara noastra o dadaca, filmata de parinti in timp ce agresa copila pe care trebuia sa o protejeze, a fost gasita vinovata.

Imaginile filmate in 2009 au ajuns pe masa judecatorului care trebuia sa decida soarta bonei, o femeie trecuta de 60 de ani, in care parintii fetitei agresate au avut la inceput mare incredere.

Rareori asemenea inregistrari sunt acceptate ca probe in instanta, dar cum fetita nu putea depune marturie au fost luate in seama. In doar cateva saptamani de la debutul procesului, bona a fost gasita vinovata si condamnata la plata unei amenzi penale de 1.000 de lei.

Fetita, ajunsa la trei ani, inca nu si-a revenit complet, spun rudele, dupa orele de teroare traite alaturi de cea care ar fi trebuit sa ii fie ca o bunica.

Copila a primit si ajutorul unui psiholog pentru ca riscul unor sechele psihice era foarte mare.

Bona batausa este obligata sa le plateasca parintilor si daune morale, tot in valoare de 1.000 de lei.

Condamnarea bonei nu este insa definitiva. Atat procurorii, cat mai ales ea pot contesta sentinta data de Judecatoria Sectorului 6.

Mama afirma ca nu va cere o pedeapsa mai aspra. Isi doreste doar ca pana la toamna, cand fetita va incepe gradinita, sa uite tot ce a patimit.

Tags: violente, bone,


VIDEO PROTVPLUS.RO