Bancile si casele de schimb valutar: in siguranta si nu prea!
Politistii din Bucuresti, dar si din tara, iau la bani marunti casele de schimb si bancile. Dupa doua jafuri armate la Brasov si Cluj vor sa vada in ce masura sunt protejate institutiile care detin valori.
Politistii sunt curiosi sa afle si cat de repede isi fac aparitia agentii de paza, dupa ce este apasat butonul de panica.
Alarma care rasuna incearca sa atraga atentia ca un jaf armat ar putea avea loc in casa de schimb valutar. In acelasi timp a fost apasat si butonul de panica, semn ca agentii firmei de paza stiu ca se petrece o infractiune.
In felul acesta, politistii de la Sectia 2 descopera daca agentii platiti sa pazeasca locul s-au miscat sau nu in timp record. Dupa ce s-au lamurit de viteza de reactie, politistii au verificat si celelalte sisteme de siguranta
Controale de acest gen au avut loc in mai multe case de schimb, dar si in banci.
Casele de schimb sunt sanctionate, in cazul in care casieria nu este dotata cu minimul prevazut de lege, daca sistemul nu e conectat la un dispecerat central si daca butonul de panica nu functioneaza.
In acest caz amenzile pot urca pana la 5000 de lei. In Bucuresti functioneaza peste 680 de agentii bancare si peste 500 de case de schimb valutar. Toate vor fi verificate ca urmare a incidentelor grave petrecute la Brasov si Cluj.