Jaful de la banca din Cluj, planuit la secunda! Autorii sunt profesionisti!

Ultima actualizare: 20-06-2012 03:27

Imaginile de pe camerele de supraveghere le arata anchetatorilor ca au de a face cu doi indivizi, care nu sunt deloc amatori.


Unul dintre ei a reusit sa sparga usa blindata de la casierie din trei lovituri cu piciorul. Celalalt a avut grija ca paznicul sa fie imobilizat.

Modul de operare, timpul de operare, masivitatea si alura celor care au actionat dovedesc un antrenament deosebit, care te poate duce cu gandul in doua directii. Fie o zona militara, fie oameni care au mai facut asa ceva si dovedesc o stapanire de sine incredibila.
Stelian Ilea, dir. firma de paza
Cele sapte camere de supraveghere ale bancii au surprins fiecare pas al jafului. Inca de afara se vede cum cei doi talhari vin din gangul, pe unde de altfel au si fugit apoi cu aproape 60.000 de euro. Este vorba despre doi barbati inalti, cam 1,85 metri, amandoi cu o constitutie atletica.     

In momentul in care cei doi isi fac aparitia cu cagulele pe fata, paznicul ii vede si isi da seama ce urmeaza. Incearca sa blocheze usa, insa nu reuseste sa le tina piept. Intra in banca, iar unul dintre atacatori scoate pistolul cu electrosocuri si il pune la pamant pe barbat.

Celalalt barbat merge glont la caserie, impartita in trei compartimente. Usa era blindata si se putea deschide numai cu cardul. Dar cu trei lovituri de picior, barbatul o sparge.

Vazind ca nu reuseste sa il opreasca pe barbat, femeia se ascunde intr-un colt, timp in care atacatorul merge si in al doilea compartiment al caseriei si ia toti banii. Aproape 60.000 de euro. Se uita si in al treilea compartiment, unde se afla si seiful inchis. Apoi, fuge.   

Pana acum, politistii nu au reusit sa faca portretele robot. In momentul jafului, au fost activate de catre angajatii bancii sase butoane de panica. 

In plus, unii martori povestesc ca unul dintre apelurile pentru a cere ajutor la 112 a fost facut chiar din banca, de o politista imbracata in civil, aflata intamplator acolo. Aproape soptind, femeia a anunta ca banca este jefuita, infractorii au arme neletale si nimeni nu este ranit grav. 

In urma recompensei anuntate de reprezentantii bancii, peste 100 de clujeni, dornici sa castige cei 25.000 de lei, au sunat la politie, pentru a oferi informatii legate de cei doi atacatori. Politistii aduna toate datele, insa ancheta pare sa bata pasul pe loc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO