Angajatul Zoo Braila, care a ucis un cal, a fost DOAR amendat!

Ultima actualizare: 11-10-2012 04:50

Este revoltator ca ingrjitorul de la Zoo, care a ucis cu bestialitate un cal, este pedepsit doar cu cateva sute de lei de catre cei de la Directia Sanitar Veterinara, spun reprezentantii asociatiilor pentru protectia animalelor.

 

 

In legea privind protectia animalelor, se spune ca: "Animalele nu vor fi supuse unor suferinte inutile in cazul sacrificarii sau uciderii" . La care se adauga faptul ca: "Sacrificarea si uciderea animalelor se vor efectua cu respectarea prevederilor legale."

Ingrijitorul putea sa primeasca pana la trei ani de inchisoare, dar politistii i-au incadrat fapta la contraventie, nu la infractiune. In plus, ei nu vor mai lua masuri impotriva barbatului, pe motiv ca a primit deja amenda de la Directia Sanitar Veterinara si nu poate primi inca una pentru aceeasi fapta.

Altfel ar fi stat lucrurile, daca ar fi fost infiintata Politia Animalelor. O initiativa legislativa exista din 2007, dar se poticneste si acum in Parlament.

Ultima oara, legea care prevede infiintarea Politiei Animalelor a fost luni pe ordinea de zi la Camera Deputatilor. Alesii n-au apucat sa o ia in discutie insa pana la terminarea programului.

Cazul de la Gradina Zoologica din Braila a starnit reactii din partea organizatiilor de protectie a animalelor din toata tara, care cer acum urgentarea aprobarii legii.

Simona Draghincescu, directoarea Gradinii Zoologice din Braila: "Calul ucis era bolnav, a fost anesteziat, dar ingrijitorii s-au grabit"

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO