"Alo, 112? Murim de foame!". Iarna, stapana pe sud-estul tarii


Ultimul update: Sambata 06 Octombrie 2012 08:41
Data publicarii: Luni 21 Decembrie 2009 00:00
Categorie: Stiri actuale

Exista si acum o Romanie izolata, cu oameni la care painea ajunge cu snowmobilul jandarmilor si cu medici care coboara din elicopter ca sa preia bolnavii aflati in agonie. Vezi aici situatia drumurilor din tara.

In trei judete din sud-estul tarii iarna e inca stapana absoluta.

Din localitatile izolate au ajuns la 112 apeluri cutremuratoare: murim de foame, se plangeau multi. Jandarmii au dus sute de paini cu snowmobilul in satele din judetul Galati.

Intr-o comuna izolata de zapezi, un tanar de 24 de ani, cu ulcer perforat, a asteptat aproape 36 de ore ambulanta. Cateva ceasuri in plus i-ar fi adus moartea, spun medicii, care au trimis un elicopter sa-l duca la Craiova, unde sa fie operat de urgenta.

Operatiuni impresionante s-au desfasurat luni dupa-amiaza si pe sosele din Dolj si Mehedinti, pe care sute de soferi si pasageri le-au crezut ultimul lor drum.

Incremenite in masini si aproape suflate de vantul care a batut si cu 90 de kilometri pe ora, familii cu copii mici, suferinzi ori batrani au asteptat chiar si jumatate de zi pana sa vada farurile unui utilaj de interventie.

Pe o vreme vitrega, membrii echipelor de interventie au depus contracronometru eforturi imense. De ei au depins vietile a zeci de oameni asediati de viscol in masini. Printre sinistrati - doi soti cu un baietel de trei ani, care au stat cinci ore in camp. Au fost primii salvati.

Pentru cei blocati in nameti, au fost momente de spaima pe care nu le vor uita curand. Bezna in jur, un vifor cumplit si nici picior de om. Cum orice efort de salvare a fost in zadar, zeci de oameni au dormit in masini pe soselele blocate din Mehedinti. Incremeniti inca de duminica seara, se straduiau si luni sa isi scoata autoturismele din troiene.

Victimele zapezii! 11 oameni au murit din cauza frigului!

Romania inghetata! -25 de grade la Negresti, -21 la Timisoara!
Aveti drum prin Bulgaria? Nu plecati neechipati, avertizeaza MAE
Ninsorile si viscolul s-au mai potolit, dar gerul abia incepe
VIDEO PROTVPLUS.RO