Alerta in Semenic! O familie de meteorologi disparuta in munti!

Ultima actualizare: 08-10-2012 10:43

Nu se stie absolut nimic despre soarta a doi tineri, inghititi de viscol in Muntii Tarcu din Banat de aproape 30 de ore. Barbatul, meteorolog, a plecat impreuna cu sotia de la statia unde lucra spre cabana aleasa ca destinatie de sarbatori.

N-au mai ajuns acolo si nimeni n-a reusit sa afle unde sunt si ce au patit. In cautarea lor au pornit un elicopter si 14 salvamontisti si alpinisti cu experienta.

Un ger patrunzator si viscol care iti taie respratia. Asa este vremea in zona unde echipele de salvare i-au cautat pe Adriana si Ioan ore in sir. Parintii lor spera intr-o minune.

Rudele se tem ca Adriana, care are doar 20 de ani, nu va rezista noaptea in viscol. Sotul ei, cu 13 ani mai mare, are antrenament in situatii dificile si ar putea-o proteja insa. Tinerii se pregateau sa petreaca al doilea lor Craciun la o cabana, impreuna cu mai multi prieteni.

Nimeni nu poate intelege cum meterologul a facut imprudenta sa plece la drum cu toate ca stia ca urmeaza vreme rea.

Cei care au dat alarma au fost colegii meteorologului. Stiau ca se anunta viscol, asa ca la o ora dupa ce a plecat de la statia meteo, l-au sunat. Nici el nici sotia lui nu au mai raspuns la telefonul mobil. Dupa alte incercari, si-au dat seama ca bateria celularului s-a terminat. Asta inseamna ca tinerii nu pot sa ceara ajutor.

Singura speranta sa mai fie in viata este sa fi gasit o stana in drumul lor si sa se fi adapostit. Intre statia meteo de la care au plecat si cabana la care ar fi trebuit sa ajunga este un drum care, pe vreme buna, poate fi parcurs in doua ore. Echipele de interventie au intrerupt misiunea de salvare din cauza vremii potrivnice.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO