A fugit de la Spitalul 9, si-a ucis iubita, apoi s-a intors in salon

×
Codul embed a fost copiat

Un pacient al Spitalului de psihiatrie "Al. Obregia" a iesit pe poarta fara ca cineva sa-l intrebe cine este si ce face, si a calatorit apoi zeci de kilometri pana la un hotel in care si-a ucis iubita. In scurt timp era din nou in salon si dormea. 

Cum a fost posibil sa plece mai usor ca un vizitator, desi era in responsabilitatea institutiei? De ce nu era sub supraveghere la un diagnostic de schizofrenie paranoida? Medicii dau vina pe un sistem de asistenta sociala, care ar trebuie sa impiedice asemenea tragedii. Daca ar exista.

Suspectul declara:  "A inceput sa tipe si strige la mine din ce in ce mai tare si in acel moment cred ca s-a declansat boala si am inceput sa aud voci care imi puneau ucide-o, ucide-o!".

Sunt cuvintele unui om bolnav care a reusit sa fuga din spitalul de psihiatrie si sa savarseasca - sustin anchetatorii - o crima la 100 de kilometri departare.

Usurinta cu care acesta a parasit unitatea medicala i-a pus pe ganduri si pe procurori. A iesit pur si simplu pe usa, fara ca cineva sa-l intrebe ceva si s-a dus glont la Gara de Nord. A luat trenul si a coborat la Rosiorii de Vede in judetul Teleorman.

Citește și
Deputatul AUR care a primit fraudulos locuință de la MApN și a vândut-o de 13 ori mai scump. Condamnat, generalul Mircia Chelaru a încercat să anuleze sentința

S-a dus la un hotel din localitate unde il astepta iubita lui. Femeia a venit pentru ca barbatul i-ar fi spus ca se sinucide daca nu o vede. Angajatii de la hotel au banuit ca ceva este in neregula cand era prea tarziu.

Procurorii spun ca in camera barbatul a avut un acces de furie si a ucis-o pe femeie. Apoi a plecat din hotel s-a dus la gara, a luat trenul si a facut cale intoarsa la Bucuresti. 8 ore mai tarziu era inapoi in salonul din spital ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat.

Intre timp medicii remarcasera lipsa bolnavului de schizofrenie. Au consemnat-o doar in acte, nu au anuntat si politia.

"Barbatul nu trebuia tinut sub paza pentru ca a venit la spital voluntar cu trimitere de la medicul de familie . Pentru ca este foarte cald pacientii umbla in tricou si pantaloni scurti si pot fi confundati cu vizitatorii. (...) Eliberarea unui pat poate dura multe luni. Este nevoie de un sistem de asistenta sociala care sa asigure internarea in camine spital a bolnavilor cu schizofrenie cronica. Fara o astfel de retea, bolnavii umbla de cele mai multe ori pe strazi." - explica Rodica Nastase purtator de cuvant Spitalul Alexandru Obregia.

Suspectul este un fost subofiter in Ministerul Apararii Nationale, care a dezvoltat boala dupa ce unitatea din care facea parte a fost desfiintata. El este acum internat sub paza permamenta.

 

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Trupul unui barbat, gasit ingropat in gradina. Fiul a recunoscut crima
Trupul unui barbat, gasit ingropat in gradina. Fiul a recunoscut crima

UPDATE: O crima infioratoare a iesit la iveala intr-o comuna din Dolj si cumplit este ca intre victima si calau sunt legaturi de sange. Un barbat de 52 de ani cautat de familie de mai bine de o saptamana a fost gasit ingropat in gradina din curtea casei.

Recomandări
“Pupăm și poala lui Putin, cântăm și imnul României, ca să supraviețuim”. Istoricul Armand Goșu, despre alegerile din Moldova
“Pupăm și poala lui Putin, cântăm și imnul României, ca să supraviețuim”. Istoricul Armand Goșu, despre alegerile din Moldova

Republica Moldova se va îndrepta în mod categoric către Uniunea Europeană, iar alegerile și referendumul de duminică vor consfinți acest lucru, este de părere istoricul Armand Goșu, specialist în istoria Rusiei și a URSS.

Mesajul noului șef al NATO pentru România, după ultimul incident cu drone rusești din țară:
Mesajul noului șef al NATO pentru România, după ultimul incident cu drone rusești din țară: "Aliaţii au căzut de acord”

Șeful NATO, Mark Rutte, şi-a exprimat vineri solidaritatea cu România şi a felicitat autorităţile române şi comandantul suprem al Forţelor Aliate din Europa pentru răspunsul lor rapid şi eficient la ultimul incident cu drone de pe teritoriul ţării.

Ciolacu, despre situaţia de la FR de Canotaj: Nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport
Ciolacu, despre situaţia de la FR de Canotaj: Nu am de ce să trimit Corpul de Control la Agenţia Naţională pentru Sport

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că lucrurile au fost clarificate în privinţa situaţiei premierii sportivilor olimpici, urmare a discuţiilor purtate cu preşedintele ANS, Elisabeta Lipă, şi cu şeful COSR, Mihau Covaliu.