Tot ce trebuie să știți înainte de votul la alegerile europarlamentare și referendum

Dată publicare: 25-05-2019 19:52
Dată actualizare: 25-05-2019 22:07


26 mai 2019 este o zi vitală pentru democraţia europeană. Cu toţii avem datoria să luptăm pentru ca ea să meargă mai departe. Buletinele de vot pentru scrutin au ajuns deja în secţiile de votare.

Documentele au fost transportate de poliţişti şi jandarmi şi vor rămâne sub pază strictă până la deschiderea urnelor, la ora 7 dimineața. Mai multe informații despre ALEGERILE EUROPARLAMENTARE 2019 găsiți aici!

Procedura de vot de la europarlamentare şi referendum pe justiție

 

Dimineața, la ora 7:00, începe scrutinul la care pot participa aproape 19 milioane de cetățeni români cu drept de vot, din care în jur de 700.000 sunt cetățeni români cu domiciliul sau reședința în străinătate.

Sunt peste 18.000 de secții de votare deschise în toată țara.

Trebuie să știți că atunci când pășiți în secția de votare puteți primi trei buletine de vot: unul destinat alegerii unuia din cei 33 de europarlamentari, iar alte două sunt buletinele de vot pe care sunt trecute întrebările referendumului consultativ național convocat de președintele României pe teme de justiție.

În ipoteza în care duminică nu vă aflați în localitatea de domiciliu, puteți vota în orice secție de votare, pe listele suplimentare. Ca să aflați unde este secția unde trebuie să votați în țară, verificați AICI!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO